Ambachtelijk zeep maken op z’n Frans, dat gaat zo (fotoserie)

De zeepfabriek ‘Savonerie Marius Fabre’ in Salon de Provence is een van de laatste en de oudste fabrieken waar de echte Marseillezeep nog volgens strikte traditionele methoden wordt gemaakt.

Redactie digitale media
21 March 2013 15:25Gewijzigd op 15 November 2020 02:37
Foto EPA
Foto EPA

Klik op de foto om de fotoserie te openen.

De zeep moet tenminste 72 procent olijfolie bevatten, wordt gemaakt in een ketel, doorloopt een productieproces van vijf stappen dat maar liefst tien dagen in beslag neemt, en bevat geen additieven.

Tegenwoordig komt er veel imitatiezeep uit Azië. Niet gemaakt van olijfolie, maar met dierlijke vetten. Vier zeepproducenten hebben daarom de ‘L’union des Professionnels du Savon de Marseille’ in het leven geroepen in een poging de samenstelling, productiemethode en geografische herkomst van de authentieke Savon de Marseille te beschermen.

Meer over
Nieuws in beeld

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer