Economie

„Maak Belgische chocolade beschermd merk”

BRUSSEL (ANP/BELGA) – Belgische chocolade is wereldberoemd, maar de benaming is niet beschermd en kan dus worden misbruikt voor cacaoproducten van veel mindere kwaliteit. Daarom zoekt de Belgische minister van Economie en Consumentenzaken, Johan Vande Lanotte, naar manieren om van ‘Belgische chocolade’ een beschermd merk te maken.

16 March 2013 14:53Gewijzigd op 15 November 2020 02:30

Op dit moment kan iedereen beweren dat hij Belgische chocola maakt of verkoopt. Dat levert schade op aan het imago van het product en van de fabrikanten, aldus Vande Lanotte. Hij wil de chocola scharen onder een Europese beschermingsregel voor streekproducten, waar ook bijvoorbeeld Ardenner ham of (in Nederland) Edammer kaas onder vallen.

Belgische chocolatiers pleiten al langer voor een bescherming van hun product. Chocolade is een belangrijke pijler van de Belgische voedingsindustrie. De omzet stijgt al 10 jaar op rij en bereikte in 2011 een waarde van 4,3 miljard euro. In het land werken 6400 mensen in de chocoladesector.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer