Binnenland

Familie Milly hoopt op afsluiting procedures

DEN HAAG (ANP) – Op de eerste rij zaten ze in de rechtszaal, de ouders van Milly Boele, en hoorden alle gruwelijke details over de laatste uren uit het leven van hun dochter aan. Zo wilden ze het, zei hun advocaat Frank van Ardenne dinsdag nadat het gerechtshof in Den Haag Milly's moordenaar had veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs. Nu Sander V. ook in hoger beroep een zware straf heeft gekregen, hopen Milly's ouders dat het hoofdstuk van de juridische procedures wordt afgesloten.

5 June 2012 15:23Gewijzigd op 14 November 2020 21:26

Liever had de familie van het 12-jarige meisje uit Dordrecht gezien dat hun voormalige buurman Sander V. een langere straf had gekregen. De door het Openbaar Ministerie (OM) geëiste 25 jaar vonden ze beter passen, aldus raadsman Van Ardenne. Maar de ouders zijn tevreden dat V. is veroordeeld voor verkrachting en moord in plaats van doodslag.

De nabestaanden hebben zowel bij de rechtbank als bij het hof alle zittingen bijgewoond. Volgens hun advocaat wilden ze alles weten. „Maar ze hopen dat deze uitspraak nu een dikke streep zet onder het proces, want het was een lange en loodzware rit.”

Sander V. lokte buurmeisje Milly in maart 2010 mee zijn woning in. Hij nam haar mee naar de badkamer en vroeg zich af of hij seks met haar zou kunnen hebben. Blijkbaar voelde Milly de bui hangen en zou hem hebben gevraagd dat niet te doen. Sander V. heeft het nooit expliciet gezegd, maar uit het bewijs trekt het hof de conclusie dat V. het meisje oraal heeft verkracht.

Daarna was het de vraag wat er met Milly moest gebeuren. V. verklaarde bij de politie: „Ze wist te veel. Ze kan me ruïneren”. Hij pakte zijn broekriem en wurgde haar. Haar lichaam verpakte hij in vuilniszakken en begroef hij in zijn tuin. Daar vond de politie haar, na een zoektocht van zes dagen.

Volgens psychologen en psychiaters voelde V. zich de periode voor de moord tekortschieten in zijn werk en in zijn relatie. Omdat hij met dat soort situaties en bijbehorende emoties niet op een normale manier kan omgaan, creëerde hij een situatie waarin hij degene was met macht. Als V. niet wordt behandeld aan zijn stoornissen, bestaat de kans dat hij in de toekomst opnieuw de fout in gaat.

V. kan nog in beroep bij de Hoge Raad. Zijn advocaten Willem Jan Ausma en Onno de Jong moeten nog bekijken of daar aanknopingspunten

voor zijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer