Binnenland

Minder resistente bacteriën in Duitse kip

DEN HAAG (ANP) – In Duitse kipfilet zitten veel minder ESBL-bacteriën die resistent zijn voor de meeste gebruikte antibiotica dan Nederlandse. Dat concludeerde de Consumentenbond dinsdag. De bond testte kipfilet verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten.

31 January 2012 11:30Gewijzigd op 14 November 2020 19:00
Foto ANP
Foto ANP

Zo krijgt prijzenvechter Lidl kipfilet aangeleverd van een Nederlandse en een Duitse slachterij, waarbij in de monsters van de Duitse kipfilet veel minder bacteriën zaten dan in die van de Nederlandse. De bond vraagt zich af wat Duitse slachterijen beter doen dan Nederlandse. Mogelijk komt het doordat in Nederland meer antibiotica wordt gebruikt dan in andere landen in de Europese Unie.

De bacterie zat volgens de test wel op bijna alle geteste kipfilet (99,3 procent). Biologische kip kwam wat beter uit de test dan de niet-biologische variant (97 procent). Het is niet duidelijk wat het risico is van de ESBL’s. Ook over veilige grenzen is nog niets bekend.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer