Economie

Nog te weinig frites in vloeibaar vet

DEN HAAG (ANP) – Nog te weinig ondernemers in de fastfoodsector gebruiken het gezondere vloeibaar frituurvet voor het afbakken van frites. Dit komt naar voren uit een steekproef die de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) uitvoerde bij 588 bedrijven in deze sector.

9 September 2011 16:17Gewijzigd op 14 November 2020 16:32

Vorig jaar gebruikte 61 procent van de ondernemers vloeibaar frituurvet. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO) hadden als streven 75 procent gesteld. De doelstelling van de campagne Vloeibaar Frituren is dus niet gehaald, aldus de nVWA.

In 2004 bleek uit onderzoek dat een derde van de ondernemers vloeibaar vet gebruikte. Het percentage vloeibaarvetgebruikers binnen de fastfoodsector is in 6 jaar dus bijna verdubbeld. Dit geeft aan dat het goed mogelijk is om met het gezondere vloeibare vet te werken, aldus de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer