Feestkeuken
Titel:
”De party keuken”
Auteur: Michelle Cranston
Uitgeverij: Sanoma, Hoofddorp, 2002
ISBN 90 5855 085 0
Pagina’s: 192
Prijs: € 23,50. Feestelijk koken kost over het algemeen veel tijd en voorbereiding. Michelle Cranston is ervaringsdeskundige op het gebied van koken en foodstylen. Haar boek ”De party keuken” is een frisse en moderne benadering van bijzonder koken.
In vijf hoofdstukken levert de auteur ideeën voor feestelijke bijeenkomsten op ieder moment van de dag en de avond. Wat te zeggen van een feestelijk ontbijt met vrienden of familie met zelfgebakken brood en boerenboter? Of gekookt ei geserveerd met chilisaus, grof gehakte kruiden, blokjes avocado, gerookte zalm, kruidenzout, ontpitte olijven, verse tomaten en versgemalen peper? Voeg daarbij uitgebakken baconkrullen en verse koffie of thee, wafels met perziken of een citruscompôte. Je kunt gasten ook op een andere tijd uitnodigen, zoals voor de lunch of later in de middag met veel andere heerlijkheden, zoals pompoenmuffins en bananenpannenkoekjes.
Tijdens de borrel kun je artisjokkentaartjes serveren, een zampastei of gevulde inktvis met citroenrisotto. Naast de eenvoudige recepten voor hapjes en drankjes, cocktails met en zonder alcohol, geeft dit boek snelle en smaakvolle voorbeelden, opgeluisterd met prachtige fotografie en serveertips. Het boek is een frisse en moderne benadering van koken en entertainen.
Michelle Cranston heeft vijftien jaar ervaring op het gebied van koken en foodstyling. Zij heeft een eigen eetcafé en verzorgt momenteel de culinaire rubriek in de Australische uitgave van de glossy Marie Claire. Cranston toont in ”De party keuken” haar voorliefde voor pure en zuivere smaken en mooie kleuren.