Snelle keuken
Titel:
”Ainsley Harriott’s Snelle Keuken”
Auteur: Ainsley Harriott
Uitgeverij: Terra, Warnsveld, 2002
ISBN 90 5897 066 3
Pagina’s: 160
Prijs: € 22,50. De Brit Ainsley Harriott schreef een kookboek dat aanstekelijk werkt. Al lezend in ”Ainsley Harriott’s Snelle Keuken” en al uitproberend werd ik steeds enthousiaster. Het is een boek met heerlijke maaltijden die je zonder veel moeite klaarmaakt. De jonge, dynamische kok werkt voor de Engelse omroep BBC.
Wat te denken van een Madras-curry met pilafrijst in ongeveer 45 minuten klaargemaakt? Het recept daarvoor ziet er in ”Ainsley Harriott’s Snelle Keuken” fantastisch uit. Handig is ook dat de voorbereidingstijd en de kooktijden vermeld worden.
Boeuf Bourgignonne is een van deze gemakkelijke recepten. Het bijzondere is dat Ainsley het in de oven laat garen. Ik heb het geprobeerd en het smaakt heerlijk. Ander voorbeeld is een receptje voor een ”spoon”, een hapje tijdens de borrel, van 150 gram krabvlees met twee gesnipperde bosuitjes, een theelepel cayennepeper en twee eetlepels crème fraîche. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe en zet het mengsel in de koelkast tot gebruik. Kan het simpeler?
Ainsley Harriott maakte snel carrière bij de BBC als tv-kok en heeft inmiddels diverse kookboeken geschreven.