Economie

„Kwaliteit Belgische frituren verbeterd”

BRUSSEL (ANP/BELGA) – De kwaliteit van de Belgische frituren is in 2010 sterk verbeterd. De kwaliteit van verse worsten in België was in 2010 daarentegen onaanvaardbaar.

27 January 2011 13:20Gewijzigd op 14 November 2020 13:27
De kwaliteit van de Belgische frituren is in 2010 sterk verbeterd. De kwaliteit van verse worsten in België was in 2010 daarentegen onaanvaardbaar. Foto ANP
De kwaliteit van de Belgische frituren is in 2010 sterk verbeterd. De kwaliteit van verse worsten in België was in 2010 daarentegen onaanvaardbaar. Foto ANP

Dat heeft de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop donderdag bekendgemaakt.

In 1987 bakte meer dan 80 procent van de Belgische frituren volgens Test-Aankoop nog in vet van slechte kwaliteit. In 2010 was dat nog slechts 2 procent. Wel blijft er volgens de organisatie een probleem met het gehalte verzadigde vetzuren.

Veel minder goed is het gesteld met de verse worsten. In tien geteste worsten werd in 2010 listeria aangetroffen. Die bacterie kan ernstige voedselinfecties veroorzaken. Meer dan de helft van de geteste worsten bevatte te veel zout. Verder was er in 13 van de 33 gemengde worsten die werden getest geen rund- of kalfsvlees verwerkt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer