Economie

Veel dioxine in een op vijf geteste producten

BERLIJN (ANP) – Bij het dioxineschandaal in Duitsland hebben onderzoekers tot dusver verhoogde gehaltes aan dioxine ontdekt bij één op de vijf onderzochte eieren en vlees. Het gaat om negentien van de 87 geteste stuks levensmiddelen. Het zijn achttien eieren en een stuk kippenvlees, meldde het ministerie van Consumentenbescherming maandag.

10 January 2011 22:24Gewijzigd op 14 November 2020 13:13
Een eierpakstation in Barneveld. Eieren die mogelijk besmet zijn met dioxine, zijn in minstens één geval ook verkocht in Nederland. Een partij van in totaal 136.000 stuks is begin december geleverd aan een bedrijf in Barneveld.  Foto ANP
Een eierpakstation in Barneveld. Eieren die mogelijk besmet zijn met dioxine, zijn in minstens één geval ook verkocht in Nederland. Een partij van in totaal 136.000 stuks is begin december geleverd aan een bedrijf in Barneveld. Foto ANP

Bij vlees van haantjes en varkens zijn geen overschrijdingen van de maximumhoeveelheden dioxine aangetroffen.

De voorzitter van de consumentenorganisatie Foodwatch, Thilo Bode, zei: „De consument is weer het slachtoffer, omdat die waarschijnlijk de meeste vervuilde producten heeft opgegeten. Je kunt dus niet zeggen dat het allemaal niet zo erg is”.

Wegens het dioxineschandaal zijn nog 558 Duitse boerderijen geblokkeerd, waarvan 330 in deelstaat Nedersaksen. Aanvankelijk waren circa vijfduizend boerderijen geblokkeerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer