Veel dioxine in een op vijf geteste producten
BERLIJN (ANP) – Bij het dioxineschandaal in Duitsland hebben onderzoekers tot dusver verhoogde gehaltes aan dioxine ontdekt bij één op de vijf onderzochte eieren en vlees. Het gaat om negentien van de 87 geteste stuks levensmiddelen. Het zijn achttien eieren en een stuk kippenvlees, meldde het ministerie van Consumentenbescherming maandag.
Bij vlees van haantjes en varkens zijn geen overschrijdingen van de maximumhoeveelheden dioxine aangetroffen.
De voorzitter van de consumentenorganisatie Foodwatch, Thilo Bode, zei: „De consument is weer het slachtoffer, omdat die waarschijnlijk de meeste vervuilde producten heeft opgegeten. Je kunt dus niet zeggen dat het allemaal niet zo erg is”.
Wegens het dioxineschandaal zijn nog 558 Duitse boerderijen geblokkeerd, waarvan 330 in deelstaat Nedersaksen. Aanvankelijk waren circa vijfduizend boerderijen geblokkeerd.