Gestoofde hazenbout
Ingrediënten (voor vier personen)
- vier hazenbouten
wildkruiden of peper en zout
pakje Croma
pakje roomboter of margarine
250 gram gerookte spekblokjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Dep de hazenbouten droog met keukenpapier. Wrijf ze goed in met de wildkruiden of met peper en zout. Doe het pakje Croma en het pakje boter in een flinke braadpan en laat dit goed heet worden. Doe twee hazenbouten in de braadpan en schroei ze aan beide zijden in een paar minuten dicht. Doe de spekblokjes in de pan en haal de twee bouten eruit. Schroei vervolgens de twee andere bouten dicht. Haal de bouten uit de pan en blus de jus af met wat water of een scheut rode wijn. Doe alles weer in de braadpan, doe de deksel erop en zet hem in de voorverwarmde oven. Laat zo’n 4 uur stoven. Tip: serveer met veenbessencompote en gemalen kokos.
Win een dinerbon of een kookboek!
Stuur vóór 30 november uw eigen –dus niet overgenomen!– wildrecept in via refdag.nl/wildrecept. Het beste wordt beloond met een dinerbon van 50 euro. Verder geeft het Reformatorisch Dagblad drie exemplaren weg van het boek ”WILD! De beste recepten van restaurants uit de Achterhoek”, een uitgave van de campagne ”Wild eten in de Achterhoek” en uitgeverij Terra Lannoo.