Pannenkoekhuis koopt extra eieren
Pannenkoekenrestaurants op de Veluwe hebben de afgelopen dagen extra eieren ingeslagen in verband met het dreigende tekort aan eieren.
De meeste restaurants kunnen de komende weken daarom nog rustig pannenkoeken bakken. Wel verdwijnt de omelet wellicht van de menukaart.
Restaurant ’t Hoenderloo in de gelijknamige plaats sloeg donderdag voor vijf à zes weken eieren in. „Dat is meer dan normaal”, aldus bedrijfsleider E. Walravens zaterdag. Nog meer eieren inslaan heeft volgens hem geen zin. „Na zes weken gaat de boel toch bederven.”
Toch blijft de pannenkoek gewoon op de kaart staan, ook als het restaurant zonder eieren zit. „We hebben al een proefbestelling geplaatst voor kant-en-klaar beslag. Als de eieren op zijn, schakelen we op dat beslag over”, zegt de bedrijfsleider.
Pannenkoekenhuis ’t Lage Veld in Otterlo gebruikte al ander beslag. Het restaurant nam vrijdag voor vier weken eieren af, voor gebruik in omeletjes en uitsmijters. „Als de eieren op zijn, zien we wel verder. Dan verdwijnen de omelet en de uitsmijter van de kaart”, zegt bedrijfsleidster R. de Bruin.
In Ede heeft restaurant De Langenberg nog maar voor een week eieren in huis. „Meer kon de leverancier niet leveren”, zegt bedrijfsleidster S. van de Mijn. Door het ophaalverbod van eieren bij boerderijen verdwijnt de uitsmijter waarschijnlijk ook in Ede van het menu.