Binnenland

„Horecaketens halen foie gras van kaart”

AMSTERDAM (ANP) – Hotel– en restaurantketens als Marriot, NH Hotels, Van der Valk en Sheraton hebben schriftelijk toegezegd geen foie gras (ganzen– of eendenlever) meer op de menukaart te zetten. Dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier heeft dat donderdag bekendgemaakt.

10 December 2009 15:03Gewijzigd op 14 November 2020 09:20

Foie gras is al jaren omstreden. De eenden en ganzen krijgen via trechters in de keel dwangvoeding toegediend zodat hun levers in korte tijd heel hard groeien. Veel horecabedrijven serveren daarom de laatste jaren eenden– en ganzenlever die zogenaamd diervriendelijk is geproduceerd.Het televisieprogramma Zembla onthulde afgelopen week dat die lever net zo dieronvriendelijk is gemaakt. Ook bij dit product krijgen dieren trechters in hun keel. Ze zijn bovendien vaak kreupel omdat ze in kleine kooitjes worden gehouden met een traliebodem.

Wakker Dier zal regelmatig controleren of de horecabedrijven hun afspraken nakomen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer