Negen bestuurders met restalcohol
De politie Twente heeft maandagmorgen op twee locaties een controle gehouden op de aanwezigheid van restalcohol bij de weggebruikers. In totaal zijn negen automobilisten aangehouden die allen een proces-verbaal kregen. Van een van hen werd zelfs het rijbewijs ingevorderd.
Ongeveer 30 medewerkers van de politie Twente en de Koninklijke Marechaussee, hebben maandagmorgebn, tusen 6 uur en half 9 een alcoholcontrole uitgevoerd. Deze controle werd gedaan omdat uit het verleden bleek dat veel bestuurders op de vroege maandagmorgen nog onder invloed hun auto besturen. Zij realiseren zich niet dat ze op dat moment nog de nodige zogenaamde restalcohol in hun bloed hebben.Gecontroleerd werd op een tweetal plekken in Twente en ook nu bleek dat een aantal personen nog onder invloed van de nodige alcohol hun voertuig bestuurden. In totaal zijn op de twee plekken negen personen aangehouden die een proces-verbaal hebben gekregen omdat hun alcoholpromillage boven het toegestane uitsteeg.
Bij de controle op de hoek Denekamperweg – Hardenbergerweg in de gemeente Tubbergen, werden ruim 300 bestuurders van voertuigen gecontroleerd. Vijf van hen hebben een proces-verbaal gekregen.
Het gaat hier om een 53-jarige man uit Tubbergen die 1.15 promille blies op de ademanalyse, een 47-jarige inwoner van Sibculo met 0.78 promille, een 44-jarige man uit Hardenberg blies 0.75 promille, een 30-jarige inwoner van Ootmarsum 0.65 promille en een 22-jarige bestuurder, ook uit Ootmarsum en beginnend bestuurder, 0.40 promille.
Ook bij de tweede controle, op de rotonde Denekamperstraat – Bentheimerstraat in Oldenzaal werden ruim 300 bestuurders gecontroleerd. Van hen moesten er vier de ademanalyse ondergaan en kregen een proces-verbaal.
Van een van hen, 43-jarige man uit het Duitse Nordhorn, werd het rijbewijs ingevorderd, hij blies 1.52 promille. De andere drie zijn een 34-jarige man uit Tilligte, hij blies 1 promille, een 33-jarige Oldenzaler die 0.9 blies en een 21-jarige Oldenzaler, beginnend bestuurder, met 0.45 promille.
Opnieuw is gebleken dat bestuurders zich niet realiseren dat ze ook na een aantal uren nog onder invloed van de nodige alcohol zijn.
De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100 procent.
Daarbij is het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.
De politie Twente is geschrokken van het hoge aantal aangehouden bestuurders en is voornemens deze controle weer vaker uit te voeren.