„Goedkope voeding moet gezonder”
Het Voedingscentrum in Den Haag roept bedrijven uit de voedingssector op om veelgegeten bewerkte producten gezonder te maken.
Die oproep doet het centrum aan de vooravond van het symposium ”Goedkoop eten moet gezonder!”, dat dinsdag wordt gehouden. Nu zijn gezondere voedingsmiddelen dikwijls duurder dat de reguliere variant.Het Voedingscentrum wil op het symposium onder meer duidelijkheid over de vraag waarom goedkopere levensmiddelen niet gezonder zijn, want dat kan wel degelijk, stelt het Voedingscentrum.
Het symposium is bedoeld voor levensmiddelenfabrikanten, winkeliers en cateraars. Er worden ontwikkelingen op het gebied van gezondere voeding in het buitenland als voorbeeld gepresenteerd.
Onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam wijst uit dat de gezonde keuze over het algemeen de duurdere keuze is. Het Voedingscentrum stelt dat er al positieve ervaringen zijn met het gezonder maken van het brede voedingsassortiment, dus ook het lowbudgetsegment.
Tijdens het symposium wordt ook de Jaarprijs Voedingscentrum 2009 uitgereikt. De prijs gaat naar een nieuw product of initiatief dat er het beste in slaagt een gezonder eetpatroon te stimuleren.