Cultuur & boeken

Kleine topkoks

Titel:

Marianne Witvliet
12 February 2003 14:57Gewijzigd op 14 November 2020 00:08

”Patatje zwaardvis”
Auteur: Angela Prins
Uitgeverij: Lemniscaat, Rotterdam, 2002
ISBN 90 5637 446 X
Pagina’s: 160
Prijs: € 17,95. Met het kookboek ”Patatje Zwaardvis” moeten kinderen de keuken in. Ze kunnen met het kookboek recepten maken die andere kinderen uitkozen als hun lievelingsgerecht.

Angela Prins, die zelf uit een groot gezin komt waarin aandacht voor eten een grote rol speelde, richtte zes jaar geleden een kinderkookschool op. In ”De kinderkeuken van Stamppot Janssen” kunnen kinderen vanaf 7 jaar kooklessen volgen. In het origineel vormgegeven boek ”Patatje zwaardvis” staan de favoriete recepten van kleine koks uit het kinderkookcafé.

De receptuur is afgesteld op kinderen. „Je kunt de vulling natuurlijk ook anders maken. Zal ik eens wat roepen? Wat dacht je van garnalen met kleingesneden lente-ui? Of gekookte linzen in tomatensaus? Gebakken champignons met een uitje?” Kinderen met koksmutsen laten op de foto’s zelf zien hoe het moet en het plezier straalt van ze af.

Als alle recepten gemaakt zijn, draai je je hand niet meer om voor pastadeeg, kaaskrakelingen, Siciliaanse plaatpizza, lasagne, patatje zwaardvis of aardappelkoekjes van eigen hand.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer