Buitenland

Kookboek uit 1961 bestormt bestsellerlijst

NEW YORK (ANP/AFP) – Van een Frans kookboek uit 1961 zijn afgelopen week in de Verenigde Staten zeker 22.000 exemplaren verkocht, waardoor het vanaf 30 augustus de eerste plaats in een van de toonaangevende verkooplijsten van de krant New York Times inneemt.

24 August 2009 21:30Gewijzigd op 14 November 2020 08:30

Het boek Mastering the Art of French Cooking van Julie Child beschrijft hoe Child de Franse keuken ontdekte toen ze in Frankrijk woonde. Het boek staat vol arbeids– en tijdsintensieve recepten, die onder meer grote hoeveelheden boter, ganzenvet, bacon en dergelijke ingrediënten bevatten. Amerika is doorgaans meer gefocust op snel en vetarm.Vermoedelijk is de onlangs uitgekomen film Julie and Julia de oorzaak van de gestegen verkoopcijfers. De film gaat over Childs boek en een moderne blogger die de gerechten probeert te maken.

Child overleed in 2004 op 91–jarige leeftijd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer