Binnenland

Mediterraan eten zorgt voor ’goed’ cholesterol

WAGENINGEN (ANP) – Mensen die mediterraan eten, hebben meer ’goed’ cholesterol in hun bloed dan mensen die westers eten. Dat voedsel uit het gebied rond de Middellandse Zee voor minder LDL–cholesterol – ook wel bekend als slecht cholesterol – in het bloed zorgt, was al bekend, maar het was nog niet aangetoond dat zulk voedsel het gehalte HDL–cholesterol (goed cholesterol)verhoogt.

26 May 2009 13:38Gewijzigd op 14 November 2020 07:59

Dat heeft de Wageningen Universiteit dinsdag gemeld.Het positieve effect van mediterraan eten blijkt uit promotieonderzoek van onderzoekster Marieke Bos. De Nederlandse Hartstichting financierde het onderzoek. Mediterrane voeding kenmerkt zich door veelvuldig gebruik van olijfolie, veel groente en fruit, graanproducten, peulvruchten, noten en vis. Een glaasje rode wijn per dag maakt het dieet compleet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer