Economie

Unilever gaat zout te lijf

VLAARDINGEN (ANP) – Unilever wil zijn steentje bijdragen aan een vermindering van de consumptie van zout. Het voedingsconcern wil voor eind 2010 de hoeveelheid zout in bijna al zijn voedingsmiddelen verlagen, zo heeft het bedrijf dinsdag in Vlaardingen aangekondigd.

21 April 2009 14:16Gewijzigd op 14 November 2020 07:45

De verlaging moet het mogelijk maken dat mensen maximaal 6 gram zout per dag binnenkrijgen. Te veel zout kan leiden tot een te hoge bloeddruk. De Gezondheidsraad adviseert daarom niet meer dan 6 gram zout per dag te consumeren. Maar in alledaagse levensmiddelen zit al zoveel zout dat mensen zich daar onmogelijk aan kunnen houden. Zelfs als iemand zelf nergens zout aan toevoegt, komt hij makkelijk boven die 6 gram. Zout zit in allerlei dagelijkse producten als soepen, kant–en–klaarmaaltijden, maar ook in brood en kaas.Unilever hoopt dat het eind 2015 zelfs mogelijk is het zoutgehalte nog verder te verlagen, zodat mensen maximaal 5 gram zout binnenkrijgen. Dat is de hoeveelheid die de Wereldgezondheidsorganisatie aanbeveelt.

De Consumentenbond juicht de stap van Unilever toe. „Eindelijk een groot bedrijf dat écht iets

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer