Cultuur & boeken

BCB-boekenbeurs verhuist naar Ede

Het eerste christelijke Lees- & Luisterfestival wordt op zaterdag 17 oktober gehouden in de Reehorst in Ede. Het evenement vervangt de boekenbeurs die sinds 2002 jaarlijks in Zwolle werd gehouden. Daarnaast komt er een reformatorische variant van de boekenbeurs.

Cultuurredactie
16 April 2009 09:12Gewijzigd op 14 November 2020 07:43
HARDERWIJK – Het eerste christelijke Lees- & Luisterfestival wordt op zaterdag 17 oktober gehouden in de Reehorst in Ede. Het evenement vervangt de boekenbeurs die sinds 2002 jaarlijks in Zwolle werd gehouden. Daarnaast komt er een reformatorische var
HARDERWIJK – Het eerste christelijke Lees- & Luisterfestival wordt op zaterdag 17 oktober gehouden in de Reehorst in Ede. Het evenement vervangt de boekenbeurs die sinds 2002 jaarlijks in Zwolle werd gehouden. Daarnaast komt er een reformatorische var

Dat heeft directeur Els de Jong-van Gurp van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) woensdagmiddag bekendgemaakt. De BCB is de organisator van het festival.Het evenement in Ede krijgt op aangeven van veel standhouders en bezoekers een heel andere opzet dan voorheen in Zwolle het geval was: geen grote beursvloer meer, maar een levendig programma op verschillende podia.

De BCB constateerde al enkele jaren een afnemend enthousiasme bij vooral boekenuitgevers. Zij vonden de mogelijkheden om op een creatieve manier aandacht te vragen voor hun nieuwe uitgaven te beperkt.

In de nieuwe opzet komt er een zevental hoofdpodia, die uiteenlopende thema’s meekrijgen, waaronder romans en literatuur, kinderen, muziek, Bijbel en theologie, gezin en samenleving. Op elk podium wordt een dagvullend programma gepresenteerd, met een opvallende hoofdgast.

BCB gaat voor het nieuwe festival samenwerken met diverse partners, zoals het christelijke vrouwenmagazine Eva, het Nederlands Bijbelgenootschap en het Nederlands Dagblad. Deze verbreding maakt het mogelijk een „nog aansprekender programma” te realiseren. Met een aantal organisaties is BCB nog in gesprek over samenwerking.

Tegelijk constateert De Jong dat het festival „vanwege zijn brede programmering” minder aantrekkelijk zal zijn voor reformatorische bezoekers. „Daarom zijn we in gesprek met de Erdee Beursorganisatie in Apeldoorn om te zien of er op de Wegwijsbeurs een plein vol activiteiten van uitgevers over christelijke boeken kan worden gerealiseerd. Het is ook mogelijk dat er een aparte beurs komt voor de reformatorische doelgroep. Bezoekers en uitgevers kunnen dan kiezen naar welk evenement ze gaan.” Mogelijk komt er al dit jaar een reformatorisch alternatief.

De Jong verwacht op het festival zo’n 3 à 4000 bezoekers.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer