Buitenland

Italië viert Espresso Day

ROME (ANP) – In Italië wordt vrijdag voor het eerst een nationale espresso– en capuccinodag gevierd, georganiseerd door het Nationale Instituut van de Italiaanse Espresso. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag gemeld.

14 April 2009 22:12Gewijzigd op 14 November 2020 07:43
ROME – In Italië wordt vrijdag voor het eerst een nationale espresso– en capuccinodag gevierd, georganiseerd door het Nationale Instituut van de Italiaanse Espresso. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag gemeld. Foto ANP
ROME – In Italië wordt vrijdag voor het eerst een nationale espresso– en capuccinodag gevierd, georganiseerd door het Nationale Instituut van de Italiaanse Espresso. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA dinsdag gemeld. Foto ANP

Tijdens de Espresso Italiano Day 2009 worden in duizenden bars en andere horecagelegenheden circa een half miljoen boekjes verspreid die de Italianen eraan moeten herinneren wat goede espresso is. De gouden regel is dat binnen 25 seconden 25 milliliter espresso in de klassieke kleine kopjes moeten stromen.Luigi Odello, hoogleraar zintuiglijke analyse aan diverse universiteiten, legt uit hoe de ideale espresso eruit ziet en smaakt. Bedekt door een laagje notenkleurige schuim dat ’zeer fijn’ moet zijn en dus geen grote bubbels mag bevatten, heeft de ideale espresso een intens aroma met smaakaccenten die onder meer herinneren aan chocola en geroosterd brood.

In Italiaanse bars worden elke dag circa 70 miljoen kopjes espresso gedronken. In de Italiaanse koffiesector gaan jaarlijks meer dan 600 miljoen euro om.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer