Christenlink.nl biedt nieuw overzicht
Reformatorisch Nederland is een internetpagina rijker. Op www.christenlink.nl zijn sinds vorige week tal van verwijzingen naar christelijke sites te vinden. Christenlink.nl is opgezet door de stichting Reformatica en vormt een onderdeel van de al langer functionerende webpagina meetingpoint.org.
De verwijzingen op christenlink.nl zijn niet nieuw, zegt bestuurslid ds. M. Aangeenbrug van stichting Reformatica. „Op onze site meetingpoint.org stonden de meeste verwijzingen al wel vermeld, maar het was niet erg overzichtelijk. De links die nu op de aparte site staan, worden voortdurend bijgehouden en uitgebreid. Bovendien is de naam van de pagina duidelijker.”
Volgens ds. Aangeenbrug voorziet de internetpagina duidelijk in een behoefte. „We krijgen veel reacties, vooral van particulieren, die bijvoorbeeld een bepaalde kerkelijke site zoeken.” De statistieken wijzen uit dat meetingpoint.nl per dag zo’n zeventig bezoekers krijgt. Op zondag vertonen de bezoekersaantallen een duidelijke neergang. Op de pagina zijn, alfabetisch gerangschikt, onder meer doorverwijzingen te vinden naar sites over jongeren, kerkgenootschappen, prediking en zending.
Behalve de nieuwe site is Reformatica ook een forum gestart op meetingpoint.nl, waar geïnteresseerden met elkaar kunnen overleggen over de bouw van kerkelijke websites. Ds. Aangeenbrug: „Je ziet nogal eens wat versnipperde sites op internet, zonder beleid en visie. Wij denken dat het belangrijk is voor gemeenten om goed na te denken over informatie op internet. Wil je alleen present zijn met informatie over kerkgebouw en tijden van de diensten? Denk je erover na dat het voor een tweedeling kan zorgen tussen mensen die wel en geen internet hebben?”
Medio volgend jaar hoopt Reformatica weer een novum te lanceren: een kennisbank vanuit de achterban. Op zogeheten digitale KennisKaarten kunnen mensen aangeven wat hun interesses en studiegebieden zijn, waardoor een overzicht ontstaat van diverse (kerkelijke) specialisaties. „Mensen die zeggen dat ze over een bepaald onderwerp veel kennis hebben, kunnen dat dan aangeven”, aldus ds. Aangeenbrug. Nu is dat nog niet aan de orde. „We zijn hiermee nog heel druk bezig. Midden volgend jaar hopen we de KennisKaarten beschikbaar te hebben voor het publiek.”