Economie

Familiedagen rekenen op 20.000 bezoekers

Ze willen „mensen in het oosten van Nederland” met de Familiedagen een betaalbare beurs bieden, maar krijgen reacties uit het hele land. „We rekenen op 20.000 bezoekers.”

Riekelt Pasterkamp
12 February 2009 10:31Gewijzigd op 14 November 2020 07:17
HARDENBERG – Arjan Klein (r.) en Tom van de Pol (l.) van Doornburgh Events organiseren volgende week in Hardenberg de Familiedagen, een nieuwe beurs voor de gereformeerde gezindte. Ze werken samen met Marloes Kemink (m.) van Evenementenhal Hardenberg. Fot
HARDENBERG – Arjan Klein (r.) en Tom van de Pol (l.) van Doornburgh Events organiseren volgende week in Hardenberg de Familiedagen, een nieuwe beurs voor de gereformeerde gezindte. Ze werken samen met Marloes Kemink (m.) van Evenementenhal Hardenberg. Fot

Naast de bekende beurzen Wegwijs, Naar Buiten en de Duikenburgse Dagen is er ruimte voor een nieuwe familiebeurs voor de gereformeerde gezindte, vinden Arjan Klein (30) en Tom van de Pol (28). „Waar je voor ruim 20 euro met je hele gezin een dagje uit kunt zijn.”De twee, die elkaar kennen van de SGP-jongeren, richtten Doornburgh Events op. De naam is een samentrekking van de namen van hun woonplaatsen Apeldoorn en Elburg. De Familiedagen volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag in Evenementenhal Hardenberg zijn de eerste activiteit van Doornburgh Events.

Klein en Van de Pol komen beiden uit grote gezinnen. „We storen ons altijd aan beurzen waar je voor parkeren en entree al een behoorlijk bedrag kwijt bent. Als je eenmaal binnen koffie met iets erbij wilt en tussen de middag een patatje neemt, betaal je je scheel. Zeker met een aantal kinderen.”

Tijdens de Familiedagen gaat dat anders. De entreeprijs van 7 euro per persoon (kinderen 3,50) is inclusief parkeren en eten en drinken. „Patat, hamburgers, broodjes beenham, foeyonghai; mensen kunnen zo veel eten als ze willen. Voor de kinderen zijn er ijsjes.”

Een gezinskaart kost 22,50 euro, ongeacht het aantal kinderen. Van de Pol: „We kregen een telefoontje van een mevrouw uit Mariënberg die met 26 kinderen en kleinkinderen haar verjaardag bij ons komt vieren.”

Eén prijs voor entree, parkeren en consumpties is de standaardformule tijdens alle vakbeurzen in Evenementenhal Hardenberg. De hal is eigendom van ondernemer Herman van der Most. „Zonder zijn medewerking hadden we de beurs niet op deze schaal op kunnen zetten.”

Vanaf het begin richtten Klein en Van de Pol zich op het Overijsselse Hardenberg, dicht bij de Duitse grens. „In deze hoek van het land is niets voor reformatorische mensen. Bestaande beurzen vallen bijna altijd buiten hun schoolvakanties. We willen het publiek uit Rijssen, Vriezenveen, Staphorst, Genemuiden en Urk iets bieden.”

Gaandeweg werd ook „het midden van de Veluwe” meegetrokken. „Terwijl we eerst dachten dat organist Peter Wildeman de enige Zeeuw op onze beurs zou zijn, is dat nu wel anders. We krijgen reacties uit het hele land.”

De mannen van Doornburgh werken samen met Marloes Kemink (23) van Evenementenhal Hardenberg. In de hal zijn jaarlijks zeventig beurzen. „Het is voor ons de eerste fullservice-publieksbeurs en hij is meteen al behoorlijk groot.”

Het hallencomplex in Hardenberg is volgende week gevuld met ruim 130 standhouders. Van advocaten tot slaapkamers, van boeken tot keukens. Rond een terras is op marktkramen ruimte voor kleine ondernemers. Volgens Klein is de beursvloer zo ingedeeld dat verschillende doelgroepen zoals senioren, vrouwen en kinderen zich er kunnen vermaken.

Er is een grote kinderspeeltuin, een muzikaal programma, er kan worden gereden in 45 kilometerauto’s en er is een stoomcursus wielwisselen. „En iedereen kan boogschieten.”

Klein en Van de Pol stoppen niet na volgende week. Van de Familiedagen willen ze een jaarlijks terugkerende beurs maken. „Voor de volgende editie zijn er al twintig gegadigden.”

De beurs wordt eind volgende week gehouden in de Evenementenhal Hardenberg.

De beurs telt ruim 130 standhouders.

De organisatoren, Arjan Klein en Tom van de Pol van Doornburgh Events, mikten aanvankelijk op publiek uit het noordoosten van Nederland. „In deze hoek is niks voor reformatorische mensen.” Gaandeweg kregen ze reacties uit heel Nederland.

Voor de gereformeerde gezindte bestaan al de beurzen Wegwijs en Naar Buiten, georganiseerd door de Erdee Media Groep (EMG).

Directeur ir. B. Visser stelt desgevraagd dat de EMG zijn aandacht blijft richten op de grote landelijke gezinsbeurzen Wegwijs en Naar Buiten. „Deze krachtige formule van ontmoeting, standhouders en verantwoorde, ontspannende activiteiten wordt verder uitgebouwd. De gereformeerde gezindte blijft onze doelgroep.”

Regionale beurzen zijn voor Visser geen optie. „Tijdens Wegwijs in Utrecht en Naar Buiten in Barneveld ontmoeten families uit alle delen van het land elkaar.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer