Binnenland

PVV wil einde aan Wereldomroep

De Partij voor de Vrijheid (PVV) van leider Wilders wil dat minister Plasterk (Media, PvdA) de subsidie aan de Wereldomroep stopzet. Dat stelde PVV-mediawoordvoerder Bosma dinsdag in Kamervragen aan de bewindsman.

ANP
25 March 2008 16:02Gewijzigd op 14 November 2020 05:40
DEN HAAG (ANP) – De Partij voor de Vrijheid (PVV) van leider Wilders wil dat minister Plasterk (Media, PvdA) de subsidie aan de Wereldomroep stopzet. Dat stelde PVV-mediawoordvoerder Bosma dinsdag in Kamervragen aan de bewindsman. Foto ANP
DEN HAAG (ANP) – De Partij voor de Vrijheid (PVV) van leider Wilders wil dat minister Plasterk (Media, PvdA) de subsidie aan de Wereldomroep stopzet. Dat stelde PVV-mediawoordvoerder Bosma dinsdag in Kamervragen aan de bewindsman. Foto ANP

Directe aanleiding voor de PVV vormt een korte film die de omroep heeft gemaakt over de verwachte anti-Koranfilm Fitna van Wilders. Volgens de partij valt die productie te betitelen als een „anti-Fitna-filmpje".Ook los van de Fitna-ophef vindt Bosma dat de Wereldomroep weg kan. „Die omroep kost de belastingbetaler per jaar 45 miljoen euro. De kerntaken van de omroep, zoals nieuws voor Nederlanders in het buitenland, zijn komen te vervallen door de komst van internet en nieuwe media".

Bosma ergert zich aan de opzet van de Wereldomroep-rolprent. „In de film komen alleen multiculturalisten aan het woord en wordt verteld dat Wilders tegen buitenlanders is. De Wereldomroep zet ons weer eens weg als racisten en verknipte mensen en geneert zich voor Nederland".

Volgens de vragensteller zijn de tv-makers er niet in geslaagd om een realistisch beeld te schetsen van de huidige situatie in Nederland. Waarnemend hoofdredacteur van de Wereldomroep, Jansen, zei eerder dat in het filmpje van zijn omroep op een journalistieke manier uitleg wordt gegeven over de discussies in Nederland over de islam. De film is te zien op www.aboutfitnathemovie.com.

In de negen minuten durende film ’Over Fitna, Nederland en Wilders’ reist de hoofdpersoon vanuit de islamitische wereld naar ons land. Hij wil weten hoe het hier zit met de vrijheid van meningsuiting, de rol van de regering en de reacties van moslims die in Nederland wonen.

Aan het woord komen onder anderen Wasif Shadid, hoogleraar interculturele communicatie Universiteit Leiden, en Mohammed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen en voormalig Tweede Kamerlid van GroenLinks. Het filmpje is beschikbaar in het Engels, Arabisch en Indonesisch.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer