Economie

Kant-en-klare stamppot is zout en vet

DEN HAAG (ANP) - Voorverpakte zuurkool- en andijviestamppotten bevatten erg veel zout en cholesterolverhogend verzadigd vet.

6 March 2008 09:38Gewijzigd op 14 November 2020 05:36

Dat blijkt uit een test die de Consumentenbond morgen publiceert in de Gezondgids.De consumentenorganisatie onderzocht het zoutgehalte en de vetzuursamenstelling van twintig kant-en-klaarstamppotten. Van deze maaltijden scoort 30 procent slecht en 65 procent komt niet verder dan redelijk, stelt de bond.

De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en winkeliers gevraagd de bereidingswijze te veranderen. Ook herhaalt de bond de oproep aan de overheid om concrete afspraken te maken met de levensmiddelenindustrie over een drastische beperking van het gebruik van zout. Te veel zout zorgt namelijk voor een hogere bloeddruk, wat de kans op een beroerte of hartinfarct vergroot.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer