PVV: Zelfstandigheid Antillen gunst aan bevolking
WILLEMSTAD - De Partij voor de Vrijheid doet de Antillianen een gunst met het voorstel om de Nederlandse Antillen zo snel mogelijk van de hand te doen.
Dat zei Brinkman (PVV) woensdagmiddag (lokale tijd) bij aankomst op Curaçao.„Wat ons betreft gaan de Antillen volstrekt autonoom verder. Heel makkelijk. De schuld van 2,2 miljard euro hoeven ze niet meer te betalen. En als bijkomend voordeel worden de corrupte Antilliaanse politici vanzelf minder corrupt omdat suikeroom Nederland wegvalt. Ze zullen dan sneller worden afgerekend door de eigen bevolking”, aldus Brinkman, die bij aankomst op Curacçao werd beveiligd door twee agenten.
De PVV-politicus reageerde met zijn uitleg op de kritiek van Antilliaanse politici, die vorige week excuses van hem eisten vanwege zijn negatieve uitlatingen over de Nederlandse Antillen als „corrupte boevenbende”, die op markplaats.nl te koop zou moeten worden aangeboden. Brinkman weigerde de excuses ook op Curaçao te geven.
Brinkman is op Curaçao in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (PAK) dat volgende week tussen de Nederlandse Antillen, Nederland en Aruba wordt gehouden. Vandaag vlogen de politici voor een tweedaags bezoek naar St. Maarten en St. Martin.
Volgens Brinkman heeft Nederland een afspraak gemaakt met de Nederlandse Antillen waarbij ze „in ruil voor een verlichting van de schulden een deel van hun autonomie afstaan.”
In deze zogenaamde Slotverklaring, waarbij is afgesproken dat Sint Maarten en Curaçao per 15 december 2008 als autonoom eiland verder gaan en de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba onderdeel van het Koninkrijk worden, noemt Brinkman niet de beste oplossing voor de Antillen. „Ieder land wil toch autonoom zijn. Nu krijgt Nederland in ruil voor verlichting van de schulden een hele dikke vinger in de pap op het gebied van rechtshandhaving en economisch toezicht. Nederland gaat zich op die gebieden flink bemoeien. Met het voorstel van de PVV om afstand te doen van de Antillen doen we de bevolking uiteindelijk een gunst, omdat ze voortaan hun eigen boontjes kunnen doppen.”