Consument

Wintersoep voor veel eters

Wie een grote pan geurige soep op tafel wil zetten, is goed af met deze wintersoep. In Frankrijk wordt hij ’s zomers wel koud gegeten, maar warm geserveerd -met vers, donker brood erbij- is hij het lekkerst en vormt hij een complete maaltijd.

28 December 2007 10:37Gewijzigd op 14 November 2020 05:24

Ingrediënten (voor 10 personen): 500 g gesneden prei (alleen het witte en het lichtgroene deel); 250 g magere gerookte spekblokjes; 3 blaadjes laurier; 2,5 l kippenbouillon van 5 tabletten; 1 kilo kruimig kokende aardappelen; 500 g knolselderij; 20 sprietjes verse bieslook; peper uit de molen; zout; half pakje kookroom; boter.Bereiding: Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd ze in stukjes. Kook ze in wat gezouten water gaar en maak er een smeuiige puree van met een pureeknijper en wat boter. Was de prei en snijd hem in ringetjes. Fruit de preiringen met de spekblokjes en de laurierblaadjes. Doe de prei, het spek en de puree in een ruime soeppan, samen met de kippenbouillon. Breng de soep op smaak met peper, zout, bieslook en een scheut kookroom. Pureer de soep eventueel licht met de staafmixer, haal dan wel eerst de laurierblaadjes eruit. Extra lekker: snijd een paar oude boterhammen in blokjes, bak ze krokant in wat olijfolie en wat vers uitgeknepen knoflook en voeg ze toe aan de soep.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer