Economie

Bacterie in diepvriessnacks

VEENENDAAL - Producent Leverdo haalt verschillende merken frikadellen, gehaktballen, minisnacks en hamburgers terug uit de winkels. In de snacks zijn hoge concentraties van de bacterie Staphylococcus aureus aangetroffen. Dit micro-organisme kan zorgen voor flinke maag- en darmklachten.

Redactie economie
4 September 2007 11:05Gewijzigd op 14 November 2020 05:04

De producten liggen in de schappen bij Albert Heijn, C1000, Plus, Super de Boer en vrijwel alle andere supermarktketens, zo heeft de producent laten weten. Alleen Aldi en enkele regionale supermarktketens verkopen geen snacks van Leverdo. De snacks zijn te herkennen aan het EG-nummer NL 594 op de verpakking en hebben een houdbaarheidsdatum tot en met 23 augustus 2008.Een maand geleden werd een groep Belgische padvinders ziek na het eten van de snacks van Leverdo. Toen werd niet ingegrepen omdat een steekproef geen verdere verontreiniging aan het licht bracht. Vorige week echter trof de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) wel grote hoeveelheden van de stafylokok aan in snacks van Leverdo.

Een paar uur na het eten van de producten kan misselijkheid optreden. Inmiddels is het productieprobleem bij Leverdo dat leidde tot de bacteriële verontreiniging opgelost, aldus de VWA.

De producent adviseert de snacks weg te gooien. Mensen die de producten hebben aangeschaft, kunnen de streepjescode en de houdbaarheidsdatum opsturen naar Leverdo. Zij krijgen dan hun geld terug.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer