Kerk & religie

Pinksterleider wil „kerk met ruggengraat”

INDIANAPOLIS - Thomas E. Trask, aftredend leider van de Assemblies of God USA, de grootste pinksterkerk in de Verenigde Staten, heeft christenen gewaarschuwd voor een „kerk zonder ruggengraat.” Volgens hem bieden veel gemeenten een godsdienst aan waarin geen plaats is voor de hel en voor levensheiliging.

Kerkredactie
13 August 2007 09:50Gewijzigd op 14 November 2020 05:00

Mensen zijn bang om zonde ook zonde te noemen, zei Trask vorige week in Indianapolis op de algemene vergadering van de Amerikaanse tak van de Assemblies of God. Een boodschap die mensen vertelt dat alles in orde is, is een „krachteloos Evangelie.”Volgens de pinkstervoorganger lijdt de wereld aan een morele crisis. Christelijke gemeenten moeten hun stem laten horen, vasthouden aan de absolute Bijbelse grondwaarheden en tegenwicht bieden aan een cultuur waarin homohuwelijk en ongehuwd samenwonen acceptabele zaken zijn. „Voor zulke zonden werden Sodom en Gomorra verwoest”, zei Trask.

Op het gebied van ethische vragen -zoals abortus en echtscheiding- wordt de Heilige Schrift vaak als „onbelangrijk en achterhaald” gezien. De opvatting dat iedereen in de hemel komt, wint eveneens aan populariteit. Trask: „Eens zal God de christenen ter verantwoording roepen voor een theologie die iedereen gelukkig wil maken en zondaars op de weg naar de eeuwige verlorenheid laat voortgaan.”

Trask, die sinds 1993 in functie is, kondigde vorige maand onverwachts zijn vertrek aan. Zijn ambtstermijn liep nog twee jaar door. De afgevaardigden kozen algemeen secretaris George O. Wood tot zijn opvolger.

De Assemblies of God tellen in de VS zo’n 2,8 miljoen leden. Wereldwijd zijn dat er 57 miljoen.

Het pinkstergenootschap in de VS lanceerde onlangs het document ”Dreaming twenty fifteen”, waarin het zijn „droom” voor de komende jaren uiteenzet. De kerk wil vóór 2015 1 miljoen Amerikaanse tieners -met name scholieren en studenten- bereiken met het Evangelie. Het is de bedoeling dat zij zich vervolgens binnen en buiten hun gemeente zullen gaan inzetten.

Amerika is een zendingsland geworden, stellen de Assemblies of God vast: het land heeft de op twee na grootste populatie „lost people” (verloren mensen) ter wereld. En „als we Amerika willen bereiken, dan moeten we de Amerikaanse jongeren bereiken.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer