Economie

Nieuwe ontslagronde PinkRoccade

PinkRoccade gaat verder met het schrappen van banen. Dit jaar moeten nog eens 350 van de ruim 8600 banen bij de ict-dienstverlener verdwijnen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De eerste zes maanden van dit jaar kromp PinkRoccade het personeelsbestand al in met zevenhonderd.

ANP
12 September 2002 07:19Gewijzigd op 13 November 2020 23:48

De helft van de 350 ontslagen zal gedwongen moeten vertrekken. Bestuursvoorzitter H. Bosma spreekt echter niet graag van gedwongen ontslagen. „We vragen de mensen op een nette manier te vertrekken, met een regeling die gunstiger is dan wanneer ze naar de rechter stappen.”

De nieuwe ontslagronde is nodig, omdat Pinkroccade nog steeds in slecht weer zit. PinkRoccade bleef het eerste halfjaar maar ternauwernood in de zwarte cijfers. De nettowinst over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg 0,4 miljoen euro, een fractie van de 18,1 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal bedroeg het nettoverlies 7 ton.

Pinkroccade kijkt zelf liever naar het bedrijfsresultaat, de winst voor onder meer afschrijving van goodwill en belasting. Dat resultaat bedroeg over de eerste zes maanden 12 miljoen euro. Ook dat was echter geen verbetering. In de vergelijkbare periode vorig jaar was dat nog 32,7 miljoen euro.

Dit jaar ziet het bedrijf nog geen herstel in de markt, voor 2003 is Bosma ook somber. „We proberen zo sterk mogelijk te staan in een zwakke markt. Zeker de eerste helft van volgend jaar zal het herstel nog niet komen.” Over heel 2003 streeft het bedrijf naar een forse groei in het bedrijfsresultaat. Dit jaar verwacht Bosma een bedrijfsresultaat van 4 procent van de omzet. „Dat wordt volgend jaar aanzienlijk, aanzienlijk meer”, benadrukte Bosma.

De omzet steeg wel, met 5,5 procent naar 419 miljoen euro. De prestaties van de verschillende divisies liepen sterk uiteen. Alleen de omzet bij de lokale overheid groeide. Bij de centrale overheid, PinkRoccade zorgt onder meer voor het uitbetalen van huursubsidie en studiefinanciering, bleef het gelijk. Bij de divisies financiën en industrie liep de omzet zelfs terug.

Engeland, door het bedrijf gezien als tweede thuisbasis, presteerde een fractie beter dan Nederland. In het Verenigd Koninkrijk wordt bijna niets voor de overheid gedaan, alles gebeurt in de private sector”, aldus de bestuursvoorzitter.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer