Binnenland

Politie hoopt op tips in kofferbakzaak

OOSTVOORNE (ANP) - Politie en justitie weten ruim anderhalf jaar na de moord op Caroline van Toledo in Oostvoorne nog steeds niet wie verantwoordelijk is voor haar dood. In de tv-uitzending Opsporing Verzocht bleek dinsdag dat de politie op zoek is naar meer getuigen en aanknopingspunten.

16 May 2007 11:47Gewijzigd op 14 November 2020 04:46

Veel meer dan het signalement van een man die met Van Toledo pinpas in Rozenburg had gepind, heeft de politie niet in de zogenoemde kofferbakmoordzaak.Om mensen in de omgeving van Oostvoorne attent te maken op de uitzending waren honderden posters in het gebied verspreid met de tekst ”Wie doodde Caroline van Toledo?” Het lichaam van de 35-jarige vrouw werd in het recreatiegebied Kruiningergors in Oostvoorne op 3 september 2005 gevonden in de kofferbak van haar uitgebrande auto. In haar woning was die dag ook brand gesticht.

Het was de vierde keer dat deze zaak in het AVRO-programma aan de orde kwam. De politie hoopt vooral dat de camerabeelden van de man die na haar dood met haar bankpas bij een Rabobank had gepind, meer tips oplevert. Omdat de pinner zijn weg duidelijk wist in Rozenburg, vermoedt de politie dat hij uit de omgeving van deze plaats komt.

Waar in eerdere uitzendingen onduidelijk was wat er op zijn trui stond, bleek nu dat hij een blauwe fleecetrui droeg met de tekst ”Cromstrijen 13 oktober 1999” en de naam van een bank. In 2000 en 2001 blijken in het nabijgelegen Tinte in een leegstaande boerderij dergelijke truien gestolen te zijn. De politie hoopt in contact te komen met een groepje jongeren die zich daar destijds in de omgeving ophield. Ook is de politie op zoek naar een fietser met een capuchon die zich op de ochtend van de moord in de directe omgeving van het huis van Van Toledo bevond.

Het OM en politie zijn er nog steeds van overtuigd dat er inwoners van Oostvoorne zijn die meer weten over deze zaak. Zij hopen met de nieuwe informatie Oostvoorners aan het praten te krijgen. Na de uitzending zijn er in Oostvoorne en omgeving nog 10.000 folders met informatie over het onderzoek verspreid.

Tot nu toe hebben politie en justitie vijf verdachten verhoord, allen mannen. Ze zijn na hun voorarrest op vrije voeten gesteld omdat het OM onvoldoende bewijs tegen hen had om een rechtszaak te beginnen. De vijf blijven wel verdachte in de zaak.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer