Beproefd
Koffiebranderij Peeze, een 127 jaar oud familiebedrijf dat garant staat voor duurzaam ondernemen en hoogwaardige kwaliteit van zijn producten, levert op verzoek van klanten nu ook koffiepads. De pads zijn van hoogwaardige kwaliteit, alhoewel de koffiebranderij van mening is dat de lekkerste koffie nog altijd uit een espresso- of filterkoffieapparaat komt.
Via de webwinkel kan de klant kennismaken met de pads en zijn ook de andere producten te koop, zoals de koffiemelange Mex-Eco, die het EKO- én het Max Havelaarkeurmerk heeft. Deze koffie is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. De koffiepads zijn gemaakt van zuivere Arabicabonen en geschikt voor een koffiepadapparaat of een cafécrèmemachine. De koffie smaakt -het moet gezegd- uitstekend. Een pak van twintig pads kost 3,45 euro, exclusief verzendkosten. Meer informatie: www.peeze.nl.Kleintje taart
Wat Dr. Oetker betreft kunnen consumenten binnenkort kiezen uit twee soorten taart. De fabrikant brengt begin februari twee complete mixen op de markt voor een snelle, kleine taart met een doorsnede van 18 centimeter. In een baktijd van een halfuur moet de consument een Kleintje Chocoladetaart of een Kleintje Appelcake op tafel kunnen zetten. Aan de mixen hoeven alleen 2 eieren en 100 gram boter te worden toegevoegd en aan het Kleintje Appelcake appel naar smaak. Cakemix, glazuur, crispy’s, amandelschaafsel en papieren bakvormen zitten in het pak. Handig voor onervaren koks en leuk om met kinderen te maken, aldus Dr. Oetker. Prijs per pak 2,29 euro. Meer informatie: www.oetker.nl.
Nomadenkeuken
Onder de exotisch klinkende titel ”Raïnaraï” is vorige maand een kookboek verschenen over ”De nomadische keuken van Algerije” (uitg. Fontaine; ISBN 90 5956 173 2; 130 blz., geb.; 24,90 euro). Het kookboek leest als een reisverhaal, niet in de laatste plaats door de sfeerfoto’s en de achtergrondinformatie over het nomadenbestaan. Tekst en recepten zijn van de Algerijnse chef-kok Laurent Khellout, die zijn moslimachtergrond en zijn geloof in Allah niet onvermeld laat. Hoewel niet alle ingrediënten uit het kookboek meteen voorhanden zijn, zoals kwartels, inktvissen of venussschelpen, heeft de kok wel gezorgd voor een overzichtelijke receptuur. Veel gerechten zijn overigens goed te maken.
Mediterraan
Bonduelle Bonne Cuisine brengt drie nieuwe, mediterrane gezondheidsrecepten op het bord. Ze zijn, belooft de fabrikant, bereid met verse groenten, kruiden en pure olijfolie en bevatten voldoende mineralen en vitamines. Bonne Cuisine Caponata Courgettes is een klassiek recept uit de Siciliaanse keuken en bestaat uit een melange van courgettes, aubergines, rode paprika, uien en Italiaanse kruiden. Past prima bij pasta, tonijn of kip. Bonne Cuisine Haricots Verts à la Provençale bevat haricots verts met rode paprika, uien en Provençaalse kruiden. Lekker met gegrild vlees of vis en een aardappelgerecht. Bonne Cuisine Ratatouille ten slotte „staat bekend als een van de meest gezonde ter wereld.” De mediterrane ratatouille is een melange van aubergine, rode paprika, courgette, uien en kruiden en combineert goed met gestoofd lams- en rundvlees. Bonduelle Bonne Cuisine is te koop in de supermarkt en kost 1,59 euro per pakje.