ICAJ werkt samen met Jerusalem Post
AMERSFOORT - In samenwerking met de Internationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICAJ) gaat de Israëlische krant Jerusalem Post een blad uitgeven dat eens per maand verschijnt.
Dat maakte Jacob Keegstra, voorzitter van de Nederlandse Afdeling van de ICAJ, zaterdag bekend tijdens de viering van het 25-jarig jubileum in een volle Fonteinkerk in Amersfoort. De ICAJ kwam tot stand toen in 1980 veel ambassades, waaronder de Nederlandse, Jeruzalem verlieten en zich in Tel Aviv vestigden. De ICAJ richt zich naast het „troosten van Israël” onder andere op het bieden van praktische hulp.Desgevraagd zei Keegstra dat ”The Jerusalem Post. Christian Edition”, dat in het Engels verschijnt, mikt op een paar 100.000 abonnees wereldwijd. Voor het blad levert de ICAJ de inhoud, terwijl Jerusalem Post voor de technische faciliteiten zorgt. In een reeds verschenen nummer is onder meer aandacht voor de jaarlijkse viering van het Loofhuttenfeest in Jeruzalem, waaraan duizenden christenen meedoen, de evacuatie afgelopen zomer van Israëlische kolonisten uit de Gazastrook, opgravingen in Jeruzalem, commentaren en analyses van diverse gebeurtenissen.
Een van de schrijvers van het nieuwe blad is David Parsons, hoofd van de media-afdeling van ICAJ, die ook tijdens de viering het woord voerde. Hij stelde zaterdagmorgen dat de media vaak onjuiste informatie over Israël geven. Als voorbeeld noemde hij de onlusten in de vluchtelingenkampen in Jenin in april 2002, waar Israëlische troepen honderden, zo niet duizenden Palestijnse burgers zouden hebben gedood. Het juiste getal bedraagt echter 52, aldus Parsons.
Parsons memoreerde dat de pers christenen die achter Israël staan vaak unfair behandelt. Christenen worden ervan verdacht een verborgen agenda te hebben en ze zouden de bekering van het Joodse volk op het oog hebben om zo het einde van de tijden te bespoedigen. „Het is een leugen. God heeft oprechte liefde voor Israël in het hart gegeven. Wat in de media tegen Israël en christenen gebeurt, is een aanval van de boze.”
Parsons vergeleek de vestiging van de staat Israël in 1948 met het bouwen van de ark door Noach. De bouw van de ark was een teken van Gods liefde, maar ook van het komende oordeel. „Israël is het teken dat de wereld spoedig zal worden geoordeeld. Journalisten uit de hele wereld zijn in het land om overal bekend te maken wat er gebeurt. Het herstel van Israël zal komen naar de woorden die staan in Psalm 102: God zal zich ontfermen, de tijd van Sion is gekomen. De generatie die bij de opbouw van Israël zal zijn, zal ook de Messias zien komen. Laat de aanvallen van de media links liggen en help mee.”
’s Middags sprak europarlementariër mr. R. van Dam (SGP/CU) over de Europese Coalitie voor Israël. Van Dam maakte duidelijk dat de meerderheid van de Europese parlementariërs onverschillig of onwetend staat ten opzichte van Israël en dat er dus veel werk te doen is. Het Europese Parlement (EP) spreekt echter wel over Israël, aldus Van Dam. Zo heeft het EP een resolutie aangenomen met de uitspraak dat meer dan voldoende is aangetoond dat de Hezbollah, die zich tegen Israël keert, een terroristische organisatie is. De parlementariër zei er niet vóór te zijn dat Israël alle gebieden die het nu bestuurt ook annexeert, omdat de Joden dan op den duur een minderheid zouden worden in hun eigen land.