Rechter verklaart Lindenberg failliet
ROTTERDAM - Boek en muziekhandel Lindenberg in Rotterdam is door de rechtbank failliet verklaard. Onderzocht wordt welke mogelijkheden er zijn voor een doorstart van het bedrijf.
Directeur P. Lindenberg wilde woensdagavond niet op de situatie reageren. Met welke partners er gesprekken worden gevoerd om tot een doorstart te komen, kan curator mr. R. Slotboom van advocatenkantoor Schaap & Partners nog niet zeggen. Het is veel te vroeg om daar nu over te gaan speculeren, het failliet is koud een dag uitgesproken.” Wel heeft Chris Baggerman van de Reformatorisch Maatschappelijke Unie de hoop dat er een doorstart komt. Ik weet dat er mensen zijn die belangstelling hebben voor een eventuele doorstart met één of meer onderdelen van het bedrijf.” Maar hij wil daarover eerst meer horen van de curator. De grote vraag voor hem is hoeveel arbeidsplaatsen er bij een doorstart behouden kunnen blijven.Bij boekhandel Lindenberg, sinds vorig jaar gehuisvest in een nieuw pand aan het Oostplein, werken dertien personen. Met elkaar hebben zij acht voltijdbanen. Sinds september heeft het personeel geen salaris meer ontvangen, aldus Baggerman. Het achterstallig loon, met een maximum van dertien weken, wordt zoals gebruikelijk bij faillietverklaring betaald door de UWV.” De RMU heeft de werknemers voorlichting verstrekt over de gevolgen bij een faillissement en hun juridische ondersteuning aangeboden.
Lindenberg werd 56 jaar geleden opgericht door de vader van de huidige bedrijfsleider Lindenberg. Het bedrijf geniet landelijke bekendheid in de christelijke boeken en muziekwereld. Lindenberg trok aandacht met muziekproducties als de opname van Bachs orgelwerken door Bram Beekman en projecten met Engelse jongenskoren.
Begin vorige week sloot het pand aan het Oostplein zijn deuren.