Nederland eet vaker buitenshuis
Nederlanders eten vaker buiten de deur. Dat concludeert het bedrijfschap Horeca en Catering in een onderzoek dat woensdag gepubliceerd.
Het bedrijfschap baseert zijn conclusie op de forse groei die het aantal restaurant- en fastfoodbedrijven in Nederland doormaakt. Ten opzichte van 1993 is het aantal restaurants met bijna 20 procent gestegen tot ruim boven de 10.000. De fastfoodsector groeide in deze periode met ruim 12 procent tot bijna 10.000 bedrijven.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de oudere consument (50-64 jaar) een steeds belangrijkere doelgroep wordt voor de restaurantsector. Zij bezoeken vaker restaurants dan jongere Nederlanders en geven bij hun bezoek door de bank genomen meer geld uit.
Van de ouderen bezoekt 49 procent wel eens een restaurant, tegenover 31 procent van de jongeren (16-24 jaar). Senioren spenderen hierbij gemiddeld zo’n 21 euro per persoon. Jongeren ongeveer 16 euro.
Gemiddeld geeft de Nederlander per persoon per restaurantbezoek ruim 20 euro uit. In de fastfoodsector is dat ongeveer 5 euro.