Binnenland

VWA: Minder bacteriën in kip

In kipfilets en andere verse kipproducten zijn vorig jaar aanzienlijk minder salmonella en campylobacter bacteriën gevonden. In de zomermaanden van 2004 was de besmetting van het vlees met campylobacter wel nog „onrustbarend hoog", meldde de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) donderdag.

ANP
15 September 2005 14:06Gewijzigd op 14 November 2020 02:57

In 17,6 procent van de onderzochte stukjes kip vonden de inspecteurs in 2004 de campylobacter bacterie. Een jaar eerder was nog bijna 26 procent besmet. De salmonella bacterie werd gevonden in 7,2 procent van de kipproducten, bijna 3 procentpunt minder dan een jaar eerder.

Kippenvlees bevat sinds 2001 steeds minder bacteriën. „In 2004 is voor het eerst sprake van een significante daling", aldus de inspectiedienst.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer