Cultuur & boeken

Simpele perfectie

Titel:

Jacques Baas
16 February 2005 09:11Gewijzigd op 14 November 2020 02:14

”Restaurant Het Arsenaal”
Auteur: Paul Fagel
Uitgeverij: Tirion, Baarn, 2004
ISBN 90 439 0504 6
Pagina’s: 128
Prijs: € 12,50. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Paul Fagels restaurant Het Arsenaal in Naarden-Vesting verscheen een kookboek met zijn verhaal en zijn recepten.

De culinaire familie Fagel is zeer bekend. Vader Fagel runde Hotel Kagenaar, Martin het restaurant La Provence, Ton restaurant Klein Paardenburg. Paul verwierf roem met restaurant Duurstede, dat bekroond werd met een Michelinster.

Paul werd een Bekende Nederlander. In 1993 begon hij een nieuwe uitdaging: Het Arsenaal in Naarden-Vesting. Het was van meet af aan een succes. Paul Fagel heeft een aardig verhaal over de kokende familie geschreven doorspekt met vele anekdotes. Bovendien geeft hij een persoonlijke visie op het restaurantgebeuren in Nederland, zonder enige jaloezie en met grote waardering voor uitmuntende collega’s.

Georges Blanc, die verschillende restaurants rond Mâcon bezit, is een van zijn grote voorbeelden. Blanc bereikt simpele perfectie met pure ingrediënten uit zijn eigen omgeving zoals de Bressekip en de kikkerbil. Het gaat bij het koken om de bereidingwijze, de juiste smaak en de temperatuur. Al het andere er omheen is „figuurzagen” en: „vergeet niet dat een groot recept de meesterlijke creatie is van vele generaties.”

Het boek heeft een schat aan heerlijke recepten, voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten en nagerechten en is voorzien van schitterende foto’s.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer