Toscaanse keuken
Titel:
”Twaalf, een jaar uit de Toscaanse keuken”
Auteur: Tessa Kiros, uitg. Terra, Warnsveld, 2004
ISBN 90 5897 2151
Pagina’s: 304
Prijs: € 19,95. Tessa Kiros neemt lezers en koks in haar kookboek ”Twaalf” gedurende een jaar mee de Toscaanse keuken in.
De Toscaanse keuken mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Authentiek, seizoensgebonden, en verse producten van hoogwaardige kwaliteit. ”Twaalf” voegt daaraan niet veel nieuws toe, maar verdient niettemin een plaats in de serie.
Het boek is fraai vormgegeven en bevat behalve sfeerbeschrijvingen van het Toscaanse landschap en de eetcultuur een scala aan authentieke gerechten. Ze worden stuk voor stuk ingeleid met uitleg, variatiemogelijkheden en alternatieven voor moeilijk te vinden producten. Het boek volgt de maanden en seizoenen.
Een degelijk boek, met prachtige foto’s en een schat aan goede recepten.