BinnenlandSorgh

Eleos neemt failliete zorgverlener Sorgh over

De failliete zorgverlener Sorgh, die actief was in reformatorische kring, is overgenomen door Eleos.

Redactie binnenland
21 September 2023 19:25Gewijzigd op 21 September 2023 19:33
De vanuit Ruurlo opererende christelijke zorgverlener Sorgh, die onlangs failliet is verklaard, is overgenomen door Eleos. beeld RD
De vanuit Ruurlo opererende christelijke zorgverlener Sorgh, die onlangs failliet is verklaard, is overgenomen door Eleos. beeld RD

Door de overname door de christelijke ggz-instelling Eleos blijft woonlocatie Ahinoam in Schalkhaar (bij Deventer) voortbestaan. Daar kan een zestal cliënten met psychiatrische problematiek onderdak blijven krijgen. De Deventer curator Mark Loef noemt dat donderdag desgevraagd „geweldig nieuws”.
Sorgh, een christelijke onderneming die onder meer medewerkers detacheerde bij reformatorische zorginstellingen, werd vorige maand failliet verklaard.
De ruim 35 werknemers van het failliete Sorgh kunnen solliciteren bij Eleos, zegt Loef. Het kantoor van Sorgh in Ruurlo wordt afgestoten. Eleos betaalde zo’n 80.000 euro voor Sorgh, dat zich ook tooit met de naam Zorgdetail BV.
Oorzaak van het faillissement is onder meer dat Sorgh „al geruime tijd met een forse belastingschuld” kampte, meldt het donderdag online gepubliceerde faillissementsverslag.

Sorgh staat voor ruim 1,5 miljoen euro in het krijt bij de fiscus.

De onderneming boekte in 2022 een omzet van ruim 2 miljoen en in 2021 een omzet van ruim 3 miljoen euro. Wel stelt de curator niet in te staan voor de juistheid van die omzetgegevens, die door Sorgh zijn verstrekt.

Vergoeding

Verder veroordeelde het gerechtshof in Arnhem Sorgh in juli dit jaar tot een vergoeding van tienduizenden euro’s aan een voormalig werkneemster die, zo stelt het hof, door Sorgh ten onrechte op staande voet is ontslagen. Die financiële tegenvaller voor Sorgh was volgens de leiding van het bedrijf „de spreekwoordelijke druppel” voor het bankroet, meldt het faillissementsverslag.

Grondlegger van de in 2015 gelanceerde onderneming Sorgh is de 57-jarige Richard Prins. Hij trad de laatste tijd minder op de voorgrond en zou volgens het faillissementsverslag „niet of niet volledig in staat zijn geweest het bestuur te voeren”. Sinds medio mei zwaaide Corine Moree, die tientallen jaren geleden trouwde met Richard Prins, de scepter over Sorgh.
De curator doet nader onderzoek naar het faillissement en komt naar verwachting in december met een volgend faillissementsverslag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer