‘Wij helpen vermogen verantwoord te laten groeien’

Advertorial Flexx Investments
Flexxinvestments
2

Geld groeit niet meer vanzelf op de bank. Integendeel: het komt steeds vaker voor dat banken rente berékenen over gestald vermogen. Investeerder Mattiesing pleit daarom voor een meer ondernemende manier van sparen. “Zes procent gegarandeerde vermogensgroei en goed rentmeesterschap gaan uitstekend samen. Maar dan moet je wel bewuste keuzes maken.”

Onder de naam FlexxInvestments investeert Mattiesing in Nederlands vastgoed. Dat kunnen kantoren en distributiecentra zijn, maar ook het vastgoed van zorginstellingen. “We willen een solide rendement realiseren”, zegt Mattiesing. “Het woekeren met talenten is in dat opzicht een Bijbels uitgangspunt. We maken daarbij bewuste keuzes. Keuzes die passen bij goed rentmeesterschap. Ons vermogen is ons van God gegeven; als we dat beseffen, gaan we voorzichtig om met het nemen van risico’s en kiezen we investeringsobjecten heel bewust. Ondernemend, maar doordacht.”

Gezond verdienpotentieel

Wat Johannes daarmee bedoelt, laat zijn portfolio zien. FlexxInvestments - opererend vanuit Bodegraven - investeerde samen met banken en particulieren in uiteenlopende panden. Het gaat daarbij vrijwel altijd om panden op A-locaties, met bij voorkeur energielabel A. Panden met een gezond en realistisch verdienpotentieel. “We zijn niet de investeerder die gokt dat een jarenlang dal in de lokale marktvraag door een toverformule verandert in gouden bergen. We weten echter wél de panden te vinden met potentie; panden waar we op slimme wijze waarde aan toe kunnen voegen.” Mattiesing is er helder in. Rentmeesterschap is bij zakelijke investeringen even belangrijk als bij ideële keuzes. Tegelijk erkent hij dat de zorggerelateerde panden hem bijzonder veel voldoening geven.

Gegarandeerd rendement

Mede dankzij het aankoopbeleid en de fundingstrategie (minimaal tien procent investeert FlexxInvestments zelf, jaarlijks wordt vijf procent van het bancaire deel afgelost) belooft de investeringsmaatschappij solide rendement. Vijf procent jaarlijks is gegarandeerd, met nog eens een vijf procent bonusrendement na vijf jaar. Dat komt neer op effectief zes procent rendement voor elke euro die vijf jaar beschikbaar is. “We houden van lange relaties”, knikt Mattiesing. “Daardoor leer je elkaar goed kennen en wordt de samenwerking steeds beter. Dat geldt de relaties met investeerders, maar ook met de huurders van de aangekochte panden. Ik vind het persoonlijk prettig om regelmatig een kopje koffie met elkaar te drinken. Gewoon, even bijpraten.”

Van ondernemer tot carrièremaker

Wie zijn de mensen die samen met FlexxInvestments investeren? Mattiesing glimlacht. “Vat dát maar eens samen. Dat zijn DGA’s, oud-ondernemers, hoogopgeleide carrièremakers, agrariërs die hun bedrijf verkocht hebben of mensen die een vermogen hebben geërfd. In elk geval particulieren die een goede bestemming zoeken voor een vrij vermogen van 100.000 euro of meer. Mensen die - niet te vergeten - waarde hechten aan persoonlijk
contact en een solide investeringsbeleid.”

De aanpak van Flexxinvestments