Schipper Houtbouw voor de perfecte stallen, schuren en tuinhuizen

Advertorial Schipper Houtbouw
8

Op het terrein van de JP van den Bent stichting in Enschede lopen schapen en geiten en binnenkort ook varkentjes, konijnen en eenden. Het zou mooi zijn als die er konden overwinteren, maar de afgelopen jaren moesten ze in de koude maanden steeds verhuizen. En dus ging Annet Geerdink, begeleider bij de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap, op zoek naar een bedrijf dat een mooie stal voor de dieren kon bouwen. Ze vond de perfecte partij in Emmen: Schipper Houtbouw. „Een no-nonsensebedrijf met korte lijntjes, kennis van zaken en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.”

Annet en haar stichting hadden al eerder goede ervaringen met Schipper Houtbouw. „Het bedrijf heeft een tijdje geleden enkele fietsenstallingen voor ons gebouwd. Ook toen al waren de contacten goed en verliep het bouwproces soepel. Als ik belde, kreeg ik meteen meneer Schipper aan de lijn en werd ik niet eindeloos doorverbonden. Bovendien luisterde het team goed naar onze wensen en dacht men goed mee. Dat was bij de bouw van de stal weer het geval.”

Landelijke uitstraling
Een belangrijke eis van de JP van den Bent stichting was dat de bouwwerken perfect bij het oude boerenerf pasten. En dat is gelukt. Annet: „De stal heeft een landelijke uitstraling: zwarte planken, een witte omlijsting, een rood pannendak. Prachtig! En hij matcht ook nog eens schitterend met de fietsenstallingen, die natuurlijk door hetzelfde bedrijf zijn geplaatst!”

Allerlei opties
De stichting wilde verder graag dat het dierenverblijf twee boxen met dubbele deuren voor de varkentjes zou bevatten, plus een grote binnenruimte, plus een opslag voor gereedschap. Annet: „Schipper Houtbouw dacht tijdens het adviesgesprek goed mee. We konden uit allerlei opties kiezen: verlichting, aantal raampjes, soort dakbedekking.”

Prefab
Het bouwproces verliep snel en soepel. In de werkplaats in Emmen maakten de monteurs van Schipper Bouw de verschillende onderdelen (prefab) klaar. In Enschede was het een kwestie van plaatsen en afwerken. „Al met al zijn ze zo’n drie dagen met de bouw en één dag met de afwerking bezig geweest”, vertelt. Annet. „We hadden er geen omkijken naar. De monteurs gingen gewoon hun gang en deden hun ding.”

Scherpe prijs
Het resultaat is precies wat Annet zich ervan had voorgesteld: een stal met een landelijke uitstraling die mooi op het erf past en een prima overnachtings- en overwinteringsplek voor de dieren biedt. Annet: „En dat ook nog eens tegen een scherpe prijs.”

Over Schipper Houtbouw
Schipper is al ruim zes decennia producent van op maat gemaakte tuinhuizen, garages, schuren, paardenstallen en houten woningen. Alle modellen zijn onder strenge ISO-kwaliteitsnormen gefabriceerd. Klanten krijgen tien jaar (!) garantie op constructie, fundering, draaiende delen en dakbedekking. De bevestigingsmaterialen zijn roestvrij en garanderen een lange levensduur. Het regel- en balkwerk bestaat uitsluitend uit geschaafde delen en voor de dakbedekking worden alleen eersteklas materialen gebruikt. Schipper bouwt uitsluitend volgens het Bouwbesluit en plaatst door heel Nederland.

Contact
Schipper Houtbouw
James Cookstraat 51
7825 AX Emmen
0591-729006
www.schipperhout.nl
info@schipperhout.nl