Samen hardlopen voor blinde kinderen

Advertorial Bartimeus Sonneheerdt

The Blind Run is een unieke sponsorloop, op 7 oktober door het bos in Doorn. De deelnemers lopen in duo’s, twee aan twee. Elk tweetal is met elkaar verbonden door een band. De ene loper is ziend, de ander is geblinddoekt (of heeft een visuele beperking). Dat maakt lopen lastig, spannend én een kwestie van wederzijds vertrouwen. Zo ervaar je zelf hoe het is om te leven met een visuele beperking.

En er is nóg een uitdaging: elk duo zamelt zo veel mogelijk geld in voor blinde en slechtziende kinderen. In Nederland zijn ongeveer 3.000 kinderen blind of slechtziend. Zij hebben hulp nodig om veilig te kunnen spelen en sporten, goed te kunnen leren op school en op te groeien tot zo zelfstandig mogelijke volwassenen. Ook zij moeten kunnen meedoen in de maatschappij. Hun talenten kunnen ontwikkelen. Door mee te doen met The Blind Run draagt u hieraan bij.

Leren door horen

Dit jaar gaat de opbrengst van The Blind Run naar een heel bijzonder onderwijsproject: ‘Leren door horen’. In het onderwijs wordt veel gewerkt met tekst en plaatjes. Maar blinde en slechtziende kinderen kunnen hier helemaal niets mee. Zij leren door te voelen en te luisteren. Daarom komt het sponsorgeld ten goede aan de ontwikkeling van educatieve modellen die werken met audiotechniek. Denk aan modellen van dieren, fossielen en organen met audiosensoren die gesproken uitleg geven. Aan audioborden die gesproken informatie geven over jaarthema’s, zoals het kerstfeest of voorleesdagen. Of aan een voelbare plattegrond van het schoolgebouw die met geluid extra informatie geeft. Zo krijgen kinderen met een visuele beperking de kans om te leren op een manier die bij hen past. Zodat ze niet met 1-0 achterstaan als ze van school komen, maar ook uitzicht hebben op een opleiding en werk.

Meer informatie en inschrijven
Enthousiast geworden? Wacht niet langer, maak een duo en schrijf in!

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.theblindrun.nl.
Of neem contact op met Aline Soerdjpal, organisatie@theblindrun.nl, 030 693 50 47