Salem creëert nieuwe functies

Advertorial Salem
3

Salem uit Ridderkerk is op zoek naar nieuwe collega’s! De reformatorische zorginstelling heeft nieuwbouwplannen en zal op een andere manier gaan werken. „Hierdoor hebben we meer ruimte voor parttimers”, vertelt Cees van der Lee.

Salem stelt hoge eisen aan de formatie van de teams, zowel qua kwaliteit als qua omvang van de dienstverbanden. „Wij hebben graag veel fulltimers in onze teams”, legt Cees, hoofd Personeel en Opleiding, uit. „Momenteel lukt het ons echter niet om de formatie op deze manier op peil te houden. Verder hebben we nieuwbouwplannen en gaan we ons richten op kleinschalig wonen. Daardoor zullen ook de teams kleiner worden. Hierdoor hebben we meer ruimte voor parttimers”, aldus Cees. „Daarnaast komen er nieuwe functies bij, zoals andere niveaus voor verpleegkundigen, helpenden en functies voor studenten niveau 3 en niveau 4 die bij ons een bijbaan in de zorg kunnen vinden. Ook hebben we ruimte voor stagiaires.”

Een populaire functie waar meer ruimte voor beschikbaar komt, is die van assistent woongroepen, een gastvrouwfunctie waarbij de collega activiteiten met een groep bewoners verzorgt en hun maaltijden begeleidt. Sowieso komt er meer formatie beschikbaar voor welzijns- en dagbestedingsactiviteiten.

Scholing

Salem houdt zich intensief bezig met bijscholingen en individuele opleidingen voor de werknemers. „Als organisatie richten wij ons op kwaliteit. Daarom vinden we bijscholingen en opleidingen erg belangrijk. Wij faciliteren bijvoorbeeld groepsscholing over ouderenzorg en palliatieve zorg, de opleiding tot Eerst verantwoordelijk verzorgende en de opleiding tot Verpleegkundige niveau 4”, licht Cees toe. „Ook investeren we in trajecten voor mensen die willen herintreden in de zorg. Collega’s die het vroegere diploma MDGO VZ behaald hebben, kunnen bijvoorbeeld in een jaar het diploma Verzorgende IG behalen. Dit is mogelijk door een traject te volgen waarbij de persoon een dag in de week werkt en een dag in de maand naar school gaat op het Hoornbeeck College”, vertelt Cees.

Rozina Schilt (42) is Verzorgende IG op een psychogeriatrische afdeling en werkt al bij Salem vanaf het eerste uur. „In de afgelopen 24 jaar is er veel veranderd”, vertelt ze. „In het begin bestond onze afdeling uit dertig bewoners die samen in een grote huiskamer verbleven. Dat gaf veel onrust. Later zijn we uitgeweken naar kleinere erkers, dat was een hele verbetering.” Inmiddels is Rozina’s afdeling een pilotafdeling geworden. „Salem wil overgaan op kleinschalig werken en wonen en op onze afdeling wordt dat concept getest. De groepen bestaan uit zeven of acht bewoners, zodat de zorgverlener hen veel beter persoonlijke aandacht kan geven. Ik denk dat dat heel positief is: het geeft minder onrust dan wanneer bewoners in grotere groepen zijn ingedeeld. Verder heeft de zorgverlener de hele dag de zorg voor dezelfde groep, wat veel meer structuur geeft.” Rozina vindt het fijn om binnen een christelijke organisatie te werken. „De reformatorische identiteit van Salem heeft meerwaarde voor de bewoners. Omdat de collega’s dezelfde achtergrond hebben is de sfeer onderling erg goed. Verder vind ik het mooi om iets te kunnen betekenen voor bewoners op het gebied van het geloof, zoals bidden en Bijbellezen. Dat vinden ze erg fijn!”

Ook Nadine de Boer (19) werkt als Verzorgende IG bij Salem. „Sinds september werk ik op een afdeling waar mensen wonen met een dementie.

Dit bevalt me heel erg goed. Ik vind het een uitdaging om elke dag weer voor de bewoners te zorgen, voor ze na te denken en dingen voor ze te doen die ze zelf niet meer kunnen. Het werk is erg afwisselend, elke dag is anders!” Nadine is positief over de cursussen en scholingen die Salem aanbiedt. „Ik volg nu cursussen voor nieuwe medewerkers, bijvoorbeeld over medicijnen. Verder zal ik binnenkort beginnen met de opleiding tot Eerst verantwoordelijke verzorgende. Ik vind het goed dat Salem werknemers de kans geeft om zich verder te ontwikkelen. Ik vind het fijn dat Salem een reformatorisch verpleeghuis is, ik kan er zijn wie ik ben. Die reformatorische identiteit vind ik belangrijk.”

Enthousiast geworden? Kom ook bij Salem werken! Kijk op www.werkenbijsalem.nl.

Salem
Vlietlaan 2
2986 AZ Ridderkerk
0180 45 21 52
mail@salem.nl
www.salem.nl