Rikkoert Juweliers anderhalve eeuw passie

Advertorial Rikkoert Juweliers
MeiserSinger-horloge
3

Liefde voor sieraden en uurwerken, gecombineerd met vakmanschap en 150 jaar ervaring. Dat is hofleverancier en familiebedrijf Rikkoert Juweliers in Schoonhoven en Lekkerkerk. Bezoekers worden er warm verwelkomd met een enorm aanbod zilveren en gouden sieraden (nieuw en occasion), antiek zilverwerk, uurwerken en barometers. „De breedste collectie van Nederland”, aldus Ab Rikkoert.

Dagelijks is het team druk met verkoop, reparatie en restauratie met maar één doel: „Klanten met een glimlach naar huis laten gaan”, vertelt mede-eigenaar Perry Rikkoert.

Zeer precies maatwerk

Van oudsher vormt het atelier het hart van de onderneming. Ab Rikkoert: „Onze goud- en zilversmeden maken en repareren er sieraden en voorwerpen. Ook vermaken ze oude sieraden tot bijzondere, nieuwe, naar eigen ontwerp of dat van de klant. Daarnaast verzorgen onze uurwerkmakers het onderhoud van horloges, klokken en barometers. In alle gevallen gaat het om zeer precies maatwerk!”

Bijzondere aandacht verdient de collectie trouwringen. „In onze trouwringengalerij kunnen bezoekers meer dan duizend verschillende ringen bekijken en passen. Onze unieke aanzoekringen, bijvoorbeeld, en de atelierringen, die we zelf ontwerpen en maken. Echt ambachtelijk handwerk! Bij de aankoop van elke ring krijgt de klant van ons deskundig advies.”

Horloges

Ook Rikkoerts horlogeaanbod is zeer breed. Van modern-trendy tot klassiektijdloos. Helemaal ín zijn uurwerken die de tijd op een creatieve manier weergeven, vertelt Ab. Neem de MeisterSinger, die het met één wijzer doet. Of de Qlocktwo, die het precieze moment in woorden meldt. Of de Klokers-horloges, die op hun drie draaiende schijven de uren, minuten en seconden tonen. Ab: „Allemaal unieke uurwerken voor mensen die zich op een eigen manier willen onderscheiden.”

Rikkoert Ringen

Naast de gevestigde, grote merken biedt Rikkoert een eigen label aan: ”Rikkoert Ringen”. Met meer dan 300 unieke modellen is de variatie binnen die collectie erg groot. Ab Rikkoert: „Het gaat om een uniek prijsconcept: de ringen worden door de fabrikant rechtstreeks aan ons geleverd, zodat we ze tegen aantrekkelijke prijzen kunnen aanbieden. Dat houdt in dat de voordeligste ring gratis is.”

Contact

Rikkoert Juweliers
Haven 1-13/ Burg. Roosstr. 22
Schoonhoven/ Lekkerkerk
182-382651/ 0180-661490
info@rikkoert.nl
www.rikkoert.nl