Rendement op spaargeld kan veel beter

Advertorial Waarde voor je geld
Rendement op uw vermogen.

Waar hoor je het niet; de discussie over de rente op uw spaarrekening. En terecht, want op dit moment wordt uw vermogen, dat op de spaarrekening staat per dag steeds minder waard. Is daar dan niets aan te doen? Jazeker wel! Met een klein beetje interesse en tijd haalt u met een beperkt risico veel meer uit uw spaartegoed.

Sparen uit de gratie?
Nederlanders zijn een spaarzaam volk. Het is goed is een achterdeur te hebben om toekomstige calamiteiten op te kunnen vangen. Wat u dan wel dient te weten is, dat sparen op dit moment geld kost. Reken het maar eens uit; 1,5% inflatie, 1,2% vermogensrendementsheffing en 0,03% rente. Over 10 jaar is uw spaartegoed van 50.000,- in waarde minder dan 40.000,- geworden. Toch blijft het belangrijk om geld te reserveren voor toekomstige tegenvallers. Maar dat hoeft niet uw hele spaartegoed te zijn.

De rol van de bank!
Al sinds lange tijd gebruiken banken uw spaargeld om ondernemers aan financiering te kunnen helpen. De rente die u daarvoor ontvangt, is laag omdat banken een risico lopen op kredietverlening.

Wat banken in het groot kunnen, is ook mogelijk in het klein, door zelf rechtstreeks aan ondernemers geld beschikbaar te stellen. Op deze manier ontvangt u een stuk rendement, dat normaal gesproken bij de bank terecht komt. Dit noemen we tegenwoordig crowdfunding.

“Sinds 3 jaar investeer ik nu met kleine bedragen (500-1000 euro) per project in crowdfunding. Ik kijk altijd naar de branche en of het een ondernemer is, waar ik verantwoord mijn geld aan kan geven. Tot nu toe heb ik een rendement van 7,1% bij Waardevoorjegeld.nl. Maar voor mij is net zo belangrijk, dat ik nu weet, waar mijn vermogen in zit. Dat weet je bij een bank niet.”

Crowdfunding? Iets nieuws?
Crowdfunding is een tegenwoordig vaak gehoorde term. Het lijkt iets nieuws te zijn, maar niets is minder waar. Crowdfunding is een eenvoudige en betrouwbare manier om met meerdere investeerders een ondernemer van financiering te voorzien.

De collecte(zak) is net zo goed crowdfunding als de familie helpt bij de start van een onderneming van een ander familielid. Eigenlijk is het iets, dat teruggaat naar de tijd dat geld als ruilmiddel nog heel tastbaar was. De Boerenleenbank werd er groot van. Dat is tegelijk het mooie van de huidige manier van investeren via crowdfunding. Je bent weer betrokken op datgene waarin je investeert. Dit is nu precies wat Waardevoorjegeld.nl nastreeft. Waardevoorjegeld onderscheidt zich ook doordat zij Christelijke waarden hanteert als uitgangspunt bij financieringsaanvragen. Aanvragen van ondernemers die op zondag hun winkel open hebben, zult u op dit platform niet tegenkomen.

Durven
Waardevoorjegeld.nl is een gedegen platform, waar ondernemers hun financieringsaanvraag bij aanmelden. Na een toetsing van de ondernemer en de onderneming op kredietwaardigheid door een onafhankelijke kredietspecialist wordt de aanvraag geplaatst op de website. De spaarder kan dan een toezegging doen om in het project te investeren. Zodra er voldoende is toegezegd, betaalt u en gaan de aflosafspraken lopen. Een persoonlijk overzicht op de website laat precies zien waar u in investeert, wat het u heeft opgeleverd, en wat het nog gaat opleveren. Wilt u er meer over weten? Bekijk www.waardevoorjegeld.nl en meld u aan voor meer informatie.