Problemen bij seksualiteit? De Vluchtheuvel biedt hulp

Advertorial De Vluchtheuvel

Veel jongeren en volwassenen lukt het om een goede manier te vinden om uiting te geven aan hun seksuele gevoelens. Maar dat is niet altijd het geval. Seksualiteit blijft voor veel mensen een ingewikkeld onderdeel van hun leven. De ervaring leert dat ernstige seksuele problemen niet vanzelf overgaan. Om welke seksuele problemen kan het gaan? En wat is de relatie met het geloof? Weet dat u bij De Vluchtheuvel altijd welkom bent!

Hulp bij problemen met seksualiteit

Als problemen met seksualiteit niet vanzelf overgaan, is er hulp nodig. De Vluchtheuvel biedt die hulp, bijvoorbeeld in de vorm van psychosociale en therapeutische hulpverleningsgesprekken. Voor wie worstelt met seksverslaving is er de mannen- of vrouwengroep seksverslaving. Voor jongeren is er individuele begeleiding.

Ervaringsverhalen

Na vijf jaar bestond het huwelijk van Steven (31) en Wilma (28) alleen nog uit oppervlakkig contact, zoals buren met elkaar hebben. Diep contact was er niet, intiem en seksueel contact al helemaal niet meer. Wilma kon zich niet meer geven, haar lichaam was te gesloten voor seksuele gemeenschap. Na de traumatische geboorte van hun eerste kindje zocht Wilma hulp. “Eigenlijk om deze geboorte te verwerken, maar al pratend kwamen we eropuit dat het tussen Steven en mij gewoon niet liep. Ik was zo vaak mijn grenzen gepasseerd. Ik voelde dat wij en ons huwelijk op deze manier stuk zouden gaan."
Lees het hele verhaal van Steven en Wilma op onze website

Roland (26) zocht als jongere antwoord op zijn vragen over seksualiteit. Dat begon voorzichtig in het woordenboek. Later kwam er internet bij. Hij vergelijkt het met zoeken op de vuilnisbelt. “Je vindt er misschien een paar waardevolle spullen, maar het meeste is echt bagger.” Roland werd er sterk in meegezogen. Tot hij tot de schokkende ontdekking kwam dat hij misschien seksverslaafd is.
Lees het hele verhaal van Roland op onze website

De Vluchtheuvel

Het kan voor u pijnlijk zijn dit artikel te lezen. Wellicht roept het vragen op. Wij staan graag voor u klaar! Schroomt u vooral niet om u aan te melden via ons aanmeldformulier op: www.stichtingdevluchtheuvel.nl of neemt u contact op met De Vluchtheuvel: 0113-213098.

De Vluchtheuvel
De missie van De Vluchtheuvel is het bieden van christelijke, professionele, psychosociale hulp bij levensvragen voor alle leeftijden en gezinssituaties. Het Woord van God staat in al onze hulpverlening centraal.

Meld u nu aan voor onze nieuwsflitsen!
https://stichtingdevluchtheuvel.nl/contact

Alle namen zijn gefingeerd.