Opgeruimd staat netjes

André van Zwieten

Het bureau van André van Zwieten is altijd opgeruimd. Zelfs zijn scherm staat recht. “Ik denk wel dat ik een Pietje Precies ben. Ik houd van netjes.” Dat komt goed van pas in zijn werk als beginnend assistent accountant.

André vindt cijfertjes leuk. Hij brengt met plezier structuur aan in een administratie. Uitzoekklussen hebben zijn voorkeur. Boekingen doen, kloppend maken met de cijfers van de bank en het geheel in een mooi rapport vastleggen: “Geef het mij maar en ik probeer er wat leuks van te maken!”

Doener

Op de Havo kwam al naar voren waar André belangstelling voor heeft. Economie zat in zijn vakkenpakket. Hij volgde een dag per week Businessclass, waarin leerlingen een eigen onderneming opzetten. Ook ging hij hogescholen bezoeken waar financiële opleidingen gegeven worden. Na de Havo koos hij voor een deeltijd opleiding accountancy. Een dag per week gaat André naar school. Hij heeft vakken als administratieve organisatie, verslaggeving, interne beheersing. Het sluit aan op de praktijk. Daarnaast werkt hij vier dagen bij Van Ree Accountants. Doordat André een echte ‘doener’ is, past deze combinatie bij hem. De begeleiding vindt hij belangrijk: “We overleggen met elkaar. Als het nodig is, word ik bijgestuurd.”

Afwisseling

André werkt ook bij cliënten op locatie. Bijvoorbeeld bij ziekte van een eigen administrateur. Door zijn kennis is de inwerktijd minimaal. De andere omgeving en diversiteit in het werk spreken André aan. “MKB heeft mijn voorkeur, liefst bij wat kleinere bedrijven. Verschillende kleine opdrachtjes geven afwisseling in mijn werk.” Als we doorpraten, blijkt hoeveel André weet over voorraadadministratie, wet- en regelgeving, im- en export, transport en de orders. “Ik vind het een uitdaging om structuur aan te brengen en er op tijd bij te zijn. Zo wordt een jaarrekening goed voorbereid.”

“Ik vind het een uitdaging om structuur aan te brengen en er op tijd bij te zijn.

Relatie

Klantencontact vindt André belangrijk. Hij bouwt door zijn werkzaamheden een relatie op. Daarbij vindt hij een goede sfeer een voorwaarde. Want André is ook in figuurlijke zin ‘opgeruimd’. “De hele dag in m’n eentje werken zou ik niks vinden. We maken tussendoor een praatje. Humor is belangrijk. En regelmatig een uitje en viermomenten vind ik heel mooi.”

Ben je net zo opgeruimd als André? Bij Van Ree Accountants BV kun je werken en leren combineren. Je vindt meer informatie op www.werkenbijvanree.nl Kom gerust eens praten over de mogelijkheden: hrm@vanreeacc.nl of bel 0343-415940