Hartverhaal: Eerbetoon aan Bas zijn vader

Advertorial Hartstichting
Hartstichting
2

In Memoriam collecte ter nagedachtenis De vader van Bas overleed eind 2019 aan zijn hart. Zijn wens was om tijdens de uitvaart een inzameling te houden voor de Hartstichting. Omdat hij zelf hartpatiënt was én omdat zijn zoon Bas, zomaar uit het niets - op zijn 26e een hartinfarct kreeg. Om op die manier de voortgang in onderzoek nog eenmaal te kunnen steunen.

De laatste wens van mijn vader
“We wisten dat mijn vader een eenvoudige uitvaart wilde. Hij vond het zonde daar veel geld aan te besteden. In plaats van bloemen wilde hij dat er geld ingezameld werd voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De mogelijke ontwikkeling van een kunsthart intrigeerde hem bijvoorbeeld enorm. Mijn ouders waren al jarenlang donateur van de Hartstichting, eigenlijk vanaf het moment dat ik een probleem met mijn hart kreeg. En omdat hij zelf hartpatiënt was natuurlijk”

Een mooi eerbetoon en goed gevoel
“Ik denk dat de mensen het een mooi idee vonden, veel mensen deden een donatie. Ik had vooraf niet verwacht zoveel op te halen, uiteindelijk kon ik het afronden op 600 euro. Voor ons als familie gaf dit een goed gevoel. We vonden het logisch dat hij dit wilde, het paste bij hem. Natuurlijk hoop ik dat ik zelf nog lang hier mag zijn en kan genieten van mijn gezin, werk en hobby’s. Maar als het mijn tijd is, zou ik waarschijnlijk mijn dierbaren vragen voor mij hetzelfde te organiseren. Om, net als mijn vader, ontwikkelingen in hart- en vaatonderzoek te steunen.

Vind jij het ook een mooi idee om ter nagedachtenis te collecteren bij een uitvaart? Bekijk hier de mogelijkheden voor het aanmaken van een online collectebus of voor het aanvragen van een collectebus. Ga dan naar: https://www.hartstichting.nl/eerbetoon-bij-overlijden.

Wil je het hele hartverhaal van Bas en zijn vader lezen ga dan naar: www.hartstichting.nl/bas.

Hartstichting