De Roos Opleidingen bereidt je voor

Advertorial De Roos Opleidingen
Nelleke Petit (51) in haar praktijk.

Na een opleiding tot Psychosociaal Therapeut bij De Roos Opleidingen runt Nelleke Petit (51) haar eigen praktijk waar ze psychosociale hulp verleent aan haar cliënten.

„Ik was al pastoraal hulpverlener, maar wilde een geaccrediteerde opleiding die me een professionele basis zou geven om aan het werk te gaan als gesprekstherapeut,”
vertelt ze. „Mijn cliënten zijn mensen die het gevoel hebben vast te zitten maar die toch verlangen naar verandering. Door het vertellen van hun verhaal en door mijn vragen begint het proces van bewustwording eigenlijk meteen. Zo krijgen ze orde en duidelijkheid en komt naar voren wat ze nodig hebben om door te gaan. Dat kunnen verschillende dingen zijn: rouwverwerking of leren omgaan met gevoel, bijvoorbeeld. Het is fantastisch om te zien hoe je cliënten vooruitgang boeken.”

„De studie heeft me duurzame handvatten gegeven”

Levensvisie

Nelleke koos voor De Roos Opleidingen vanwege de duidelijke christelijke achtergrond „Ik wilde dat mijn christelijke levensvisie ook de basis zou zijn van mijn werken in de hulpverlening. Je mag jezelf worden, je bent geliefd. De kaders van respect, empathie en echtheid zijn voor mij de basis in ieder cliëntcontact.” „Ik heb bij De Roos een gedegen opleiding gekregen om therapeut te worden. Tegelijk ben ik ook persoonlijk erg gegroeid door de lessen en opdrachten. Ook dat is ontzettend waardevol.” De opleiding heeft twee sporen waar de nadruk op ligt, aldus Nelleke. „De Roos is gericht op persoonlijke groei en professionele groei. Professionele groei door de
lessen, boeken en interactie met de docenten. Persoonlijke groei door de reflectieve opdrachten, intervisie- en supervisie-momenten.” Voor Nelleke betekende haar opleiding niet alleen dat ze een papiertje zou krijgen waarmee ze haar droombaan uit zou kunnen oefenen. „De studie heeft me duurzame handvatten gegeven om
gezond in het leven en in mijn werk te staan. Nog dagelijks grijp ik terug op de inzichten van de opleiding en ook in mijn persoonlijke leven pas ik toe wat ik daar heb geleerd.”

Ook bijscholing

De Roos Opleidingen biedt zowel de opleiding tot Psychosociaal Therapeut als bijscholing voor therapeuten in het werkveld. De droom van Gineke Klinkhamer,
oprichter van de opleiding, was dat in elke provincie in Nederland christelijke hulpverleningspraktijken zouden komen waarbij de cliënten in aanmerking komen voor vergoede zorg.
- Online open dag 26 juni
- Studiegids te downloaden via website.

DE ROOS OPLEIDINGEN

Plaggeweg 12-14
8076 PM Vierhouten
www.deroosopleidingen.nl
info@deroosopleidingen.nl
tel. 0610 314241
Leslocatie: CHE EDE