Teunie Luijk bezint zich op invulling weblog

Teunie Luijk. Foto Sjaak Verboom Sjaak Verboom

ALBLASSERDAM – De reformatorische blogger Teunie Luijk is tijdelijk gestopt met haar succesvolle weblog ”Eenvoudig leven”. „Ik kom terug, maar het moet zeker anders”, aldus de moeder uit Alblasserdam.

Luijk nam haar beslissing na een telefoontje van iemand die haar „na aan het hart ligt.” Die zei haar dat ze niet goed bezig was en haar tijd beter in haar gezin kon steken. „Het heeft me geraakt en ik loop met veel vragen.” Op het bericht volgden 230 reacties van lezers, die hoopten dat Luijk niet zou stoppen.

Inmiddels heeft de blogger een week gehad om zich te bezinnen. „Het waren hectische dagen met veel media-aandacht. Ik denk nu dat mijn weblog wel terugkomt, maar het moet wel in een vorm die minder tijd kost”, aldus Luijk maandagmorgen desgevraagd.

Het schrijven van de stukjes zelf kost Luijk „hooguit een halfuurtje per tekst.” Het zijn de reacties van lezers waar de meeste tijd in gaat zitten. „Per week zijn dat er zeker honderd. Mensen mailen soms hele levensverhalen. Daar moest ik steeds tussen de bedrijven door op reageren.”

Luijk is niet helemaal gestopt met schrijven. „Ik ben gewoon nog bezig met mijn tweede boek en net heb ik mijn column voor het RD van zaterdag ingeleverd.”