Verontrustend. In het Woord van God is nauwelijks sprake van een goede karaktertrek van een ware christen of er wordt ook een vervalsing van beschreven.
Traditiegetrouw is RD-jongerenredactie Punuit erbij op de reformatorische middelbare scholen als de eindexamens worden gemaakt.
Ken jij de uitdrukking: ”Twee zielen, één gedachte?” Het is een bekende uitdrukking dat jou vertelt dat twee verschillende mensen, op hetzelfde moment precies hetzelfde kunnen denken of zeggen. Paulus gebruikt een Joodse uitdrukking om óók iets duidelijk te maken.
Heideschapen, herkenbaar aan hun lange staart, weten wel raad met voortwoekerende planten. „De dikste stengels van brandnetel, distel en het giftige berenklauw vreten ze tot de grond toe af”, vertelt de Kootwijkerbroekse schapenboer Gert Bor de zes scholieren van het Van Lodenstein College in Amersfoort tijdens een rondleiding over zijn bedrijf.
Twaalf jongeren van het Ichthus College in Veenendaal zijn vrijdag in het vliegtuig naar Albanië gestapt. Niet om vakantie te vieren, maar om het christelijk geloof handen en voeten te geven.
Ze waren nog maar net geboren en werden al verstoten door hun moeder. Het overkwam zo’n tachtig lammetjes van boer Bor uit Kootwijkerbroek. De christelijke schapenboer ontfermt zich over de verschoppelingen, vertelt hij de zes scholieren die op zijn boerderij praten over het wonder van Pasen. Gert Bor voert de dieren, die anders zouden sterven. Eerst met melk, later met vast voedsel.
Het is lente, de vogels fluiten weer. Honderden nieuwe lammetjes blaten in de stal. Met glinsterende ogen toont schapenboer Gert Bor zijn dieren aan zes leerlingen van het Van Lodenstein College. In Kootwijkerbroek wemelt het van nieuw leven, soms van nog maar een paar dagen oud.
Als we belijden godsdienstig te zijn, moeten we er wel zeker van zijn dat die godsdienst ook echt en waarachtig is. Dat onze godsdienst werkelijkheid is.
Een getrokken kies, duizenden kraaltjes en een doorgezakte plank in de kledingkast. Daniëlle komt het allemaal tegen tijdens haar voorjaarsschoonmaak.
Op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem zijn vorige week acht Oekraïense jongeren gestart. Deze week volgen er nog zeven. „Ik wil hun het gevoel geven dat ze welkom zijn.”